DGI

Street communities lærer unge at samarbejde og håndtere konflikter

Del

Unge i udsatte boligområder gør en forskel for sig selv og for lokalområdet, når de skaber egne street communities med hjælp fra DGI Crossroads.

19 communities landet over. 185 unge uddannet til trænere. Og flere end 3.700 fremmøder til træning i communities.

Tallene kommer fra projektet DGI Crossroads, der siden 2015 har hjulpet unge til at selv at oprette og drive fællesskaber omkring street soccer og anden gadeidræt i udsatte boligområder – og flere undersøgelser viser, at velfungerende fællesskaber mindsker risiko for kriminalitet, ligesom de unges frivillige indsats har en positiv effekt på integration.

Og nu viser en ny evaluering foretaget for DGI, at fællesskaberne også giver den enkelte unge værktøjer til at håndtere svære situationer bedre:

56 procent af de unge i projektet er blevet bedre til at undgå konflikter, mens 93 procent er blevet bedre til at samarbejde.

”Hvis man vil samarbejde, så kan man. Og det lærer vi, når vi spiller sammen,” siger Omar Mahmmod Shaloun på 15 år. Han er træner i Titangade Street Soccer Community på Nørrebro, som samles hver torsdag.

Rollemodeller i boligområdet

Samtidig viser evalueringen, at de unge får mere selvtillid og bliver bedre til at fokusere – men det er ikke kun de unge selv, der nyder godt af deres communities. Det samme gør deres boligområder.

”Den største forskel vi kan se i Titanparken (hvor Titangade Street Soccer Community træner, red.) er, at når der er træning, så samledes der ufatteligt mange børn og unge, som måske ikke havde alderen til at være med – men de var interesserede i, hvad der foregik,” fortæller Simon Young Nonbo, som er boligsocial medarbejder i helhedsplanen Nørrebrobyggerne.

Han fortsætter:

”På den måde skabte comunitiet interesse, for de lidt yngre drenge kunne se de større samles til noget positivt. Det er nok det allervigtigste; drengene i communitiet er rollemodeller.”

FAKTA: De unges udbytte

  • 93% af de unge er blevet bedre til at samarbejde
  • 56% af de unge er blevet bedre til at undgå konflikter
  • 65% af de unge er blevet bedre til at fokusere

Kilde: Evaluering af DGI Crossroads foretaget for DGI af Oxford Research

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om DGI

DGI
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40https://www.dgi.dk/

DGI arbejder målrettet for at styrke motion og breddeidræt i Danmark. Vi tror på glæden ved idræt og på styrken i foreningsfællesskabet. DGI's 6300 foreninger har over 1,5 mio. medlemmer. 

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum