DI Sydvestjylland

Strategiske evner udløser initiativpris til Holsted-virksomhed

Del

Fremsynet ledelse og dygtige medarbejdere står bag den mangeårige succes hos virksomheden Pro-Automatic, som nu bliver belønnet for den gode indsats med DI Sydvestjyllands initiativpris

Det er lettere sagt end gjort at træffe strategisk kloge valg. Men de gode resultater hos virksomheden Pro-Automatic i Holsted, viser tydeligt, at her bliver beslutningerne truffet med sikker hånd.

Virksomheden, som producerer eltavler, har været gennem en fantastisk udvikling siden opstarten i 1992 – og specielt i de seneste år er det gået rigtigt stærkt. Men virksomhedens ledelse, med direktør Michael Schrøder i spidsen, hviler ikke på laurbærrene og har netop sat nye aktiviteter i gang, som peger solidt ind i fremtiden.

Pro-Automatics evne til at lede både medarbejdere og forretning mod nye mål, bliver nu hædret med DI Sydvestjyllands Initiativpris 2017. Prisen overrækkes af DI Sydvestjyllands formand Jesper Toft Mathiasen i selskab med Vejens borgmester, Egon Fræhr tirsdag den 10. oktober.

- Der er ingen tvivl om, at den proces, Pro-Automatic A/S har været igennem, kun har kunnet lade sig gøre, fordi der er en meget dygtig og fremsynet ledelse og veluddannede medarbejdere. Virksomheden har udviklet sig fra at se op til de store i branchen til i dag selv at være den, der bliver set op til, siger formand for DI Sydvestjylland Jesper Toft Mathiasen.

Pro-Automatic har modsat mange andre virksomheder fastholdt produktionen i Danmark – og efter den seneste udbygning foregår hele produktionen endda under ét tag. Ledelsen har dermed fuld kontrol med både kvaliteten og udgifterne fra start til slut. Samtidig er der blevet mulighed for en større og mere effektiv produktion.

DI Sydvestjylland anerkender også det ansvar, som virksomheden tager for at uddanne en ny generation af dygtige håndværkere.

- Det er med stor glæde, vi ser, at Pro-Automatic A/S uddanner nye automatikteknikere. De gør det endda så godt, at flere lærlinge har fået topkarakteren 12 ved deres svendeprøve. Vi får hårdt brug for dygtige faglærte medarbejdere – specielt inden for det tekniske område, så derfor er det naturligvis også et ekstra skulderklap værd, sige formand Jesper Toft Mathiasen.

På trods af at Pro-Automatic er en familievirksomhed, har man også valgt at invitere nye investorer og kompetencer ind i ejerkredsen og bestyrelsen. Det er endnu et strategisk valg, som er truffet for at fremtidssikre og videreudvikle virksomheden.

- Den udvikling, Pro-Automatic A/S har været igennem, er en inspirerende fortælling, som kan minde andre virksomheder om, hvor vigtigt det er at tage bestik af konkurrencesituationen, så man på et oplyst grundlag kan træffe de rigtige strategiske valg, siger formand for DI Sydvestjylland Jesper Toft Mathiasen.

Med DI Sydvestjyllands Initiativpris 2017 er Pro-Automatic A/S blandt kandidaterne til at modtage DI’s nationale initiativpris, der uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i 2018.

                                Kom til den lokale prisoverrækkelse: 
                             
         Tirsdag den 10. oktober kl. 10.30
                    hos Pro-Automatic A/S, Søndermarken 16, 6670 Holsted

Fakta om DI Sydvestjyllands Initiativpris

DI Sydvestjylland overrækker hvert år sin initiativpris. Formålet med initiativprisen er at hædre virkelyst, kreativitet og skabertrang hos en mindre virksomhed i medlemskredsen.

Kriterier for prisen er:

  • Virksomheden må ikke have over 100 ansatte i det år, hvor prisen uddeles. Hvis virksomheden evt. er i koncernsamarbejde med andre virksomheder, må det samlede antal ansatte maksimalt være 300.

  • Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst.

  • Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.

I 2017 er et særligt kriterium desuden, at virksomheden har udvist en særlig vilje og strategisk evne til at lede medarbejdere og forretningen mod nye mål.

Følg Dansk Industri på:

    

Billeder

Information om DI Sydvestjylland

DI Sydvestjylland
DI SydvestjyllandFor yderligere information om DI Sydvestjylland:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Sekretær Karen Blum
Mail: kab@di.dk
Tlf. 3377 3677

Følg pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Erhvervslivet: Varde er blandt de bedste i Danmark til at få ledige i gang3.9.2018 21:30Pressemeddelelse

Varde Kommune er blandt de bedste i landet til at hjælpe virksomhederne med at få de medarbejdere, der er brug for. Det viser den nye udgave af Dansk Industris årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima, hvor 7.700 danske virksomheder har medvirket. I undersøgelsen stryger Varde Kommune ind på en placering som nummer syv, når det gælder den kommunale indsats for at øge beskæftigelsen. - Virksomhederne er meget glade for samarbejdet med jobcentret og for kommunens indsats for, at virksomhederne kan få de medarbejdere, de har brug for. Vi kan se, at antallet af konkrete samarbejder imellem jobcentret og virksomhederne i kommunen er i vækst, og vi kan se, at Varde Kommune faktisk er landets næstbedste til at få ledige i gang igen på arbejdsmarkedet, inden de har gået ledige i seks måneder. Det er bare glædeligt, siger formand for DI Sydvestjylland Jens Damgaard. For erhvervslivet er indsatsen for beskæftigelsen en meget vigtig opgave for kommunen, fordi manglen på kvalificerede medar

Lave skatter baner vejen for godt erhvervsklima i Vejen3.9.2018 21:30Pressemeddelelse

Vejen Kommune får et flot skudsmål af det lokale erhvervsliv. Det fremgår af Dansk Industris store årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima, hvor 7.700 virksomheder i år har medvirket. Vejen kommer ind på en 14. plads på listen over kommuner med det bedste erhvervsklima, men når det gælder bedømmelsen af niveauet for skatter, afgifter og gebyrer, så lander Vejen på en placering som nummer ni i hele landet. - Det er rigtig flot med en placering som nr. ni på listen over kommuner, hvor virksomhederne er mest tilfredse med skatter, afgifter og gebyrer. Det vidner om, at Vejen Kommune er helt bevidste om den konkurrencesituation, som virksomhederne står i og at jo højere skatter, afgifter og gebyrer ganske enkelt betyder, at virksomhedernes produkter bliver dyrere og dermed har sværere ved at klare sig på markedet, siger formanden for DI Sydvestjylland, Jens Damgaard. Virksomhederne i Vejen giver også kommunen en fin karakter på en lang række andre områder. For eksempel er områdets

Lokalt Erhvervsklima 2018: Esbjerg slår de andre storbyer med flere længder3.9.2018 21:30Pressemeddelelse

Esbjerg udbygger afstanden til de andre storkommuner i Danmark, når det gælder erhvervsklima. Det fremgår af årets udgave af Lokalt Erhvervsklima, som er Dansk Industris undersøgelse blandt 7.700 danske virksomheder. - Esbjerg Kommune klarer sig rigtig fint på næsten alle de ting vi måler på, og det afspejler sig i årets erhvervsklimaundersøgelse. Virksomhedernes tilfredshed kommer især til udtryk i relation til vigtige punkter som arbejdskraft, infrastruktur og de fysiske rammer, siger formand for DI Sydvestjylland Jens Damgaard. Esbjerg Kommune mister dog lidt terræn på den samlede rangliste og glider tilbage fra en plads som nummer 21 til plads 25, men slår altså stadig de andre store kommuner med flere længder. Den næstbedste store kommune, som er Aalborg Kommune, ligger på en plads som nummer 51. Den bedste vurdering opnår kommunen i kategorien ”fysiske planlægning”. Virksomhederne oplever, at der er et godt udbud af erhvervsgrunde og at planlægningen levner god plads til både bol

Billund er igen i år en af Danmarks bedste erhvervskommuner3.9.2018 21:30Pressemeddelelse

Billund Kommunes indsats for at skabe de bedste rammer for job og vækst belønnes med en flot placering blandt landets 10 bedste erhvervskommuner. Det viser den nyeste udgave af Dansk Industris store årlige undersøgelse Lokalt Erhvervsklima, hvor 7.700 virksomheder medvirker. - I DI Sydvestjylland er vi meget imponeret af Billund Kommunes vedholdende og effektive arbejde for at tilbyde de bedst mulige forhold for virksomhederne i kommunen. Vi kan se, at virksomhederne er meget tilfredse med næsten alle de erhvervsvilkår, vi måler på, siger formand for DI Sydvestjylland Jens Damgaard. Billund er i år den ottende bedste erhvervskommune i landet. Det er ottende år i træk, at Billund placerer sig i top 10 i undersøgelsen. Årets placering er et lille skridt tilbage fra sidste års fjerde plads. Tilfredsheden kommer især til udtryk i virksomhedernes vurdering af kommunens skatter, afgifter og gebyrer, hvor Billund rent faktisk opnår den højeste tilfredshed af alle på landsplan. - Placeringen e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum