BUPL

Stram økonomiaftale giver dybe panderynker hos pædagogernes fagforening

Del

Økonomiaftalen mellem KL og regeringen vil medføre besparelser på børneområdet, advarer BUPL.

”Det er stærkt bekymrende, at vi nu de facto ser ind i deciderede velfærdsforringelser.”

Sådan siger BUPL’s formand Elisa Rimpler om årets økonomiaftale mellem regeringen og KL, som netop er indgået.

Aftalen betyder blandt andet, at regeringen giver 1,3 milliarder til at dække det såkaldte demografiske træk, mens anlægsudgifterne, som er kommunerne byggebudget, er aftalt til 18,5 milliarder. Aftalen dækker dermed fx ikke de stærkt stigende udgifter til det specialiserede socialområde.

Det vil medføre forringelser i velfærden – herunder på børneområdet, advarer Elisa Rimpler.

”Selvom regeringen sørger for, at der følger penge med, når der kommer flere børn, betyder de stigende udgifter til blandt andet det specialiserede socialområde, at de øvrige velfærdsområder kommer til at holde for. Det er dybt bekymrende i en tid, hvor vi netop har brug for at forebygge den stigende mistrivsel blandt børn og unge, siger Elisa Rimpler.

Det fremgår også af aftalen, at de såkaldte velfærdsaftaler om større frihedsgrader til kommunerne på blandt andet dagtilbud og skoleområdet, kan være med til at velfærden kan løbe længere på literen. Det er omvendt logik, mener Elisa Rimpler.

”Forudsætningen for, at kommunerne kan bruge den større frihed til at sikre kvaliteten på børneområdet, er netop investeringer i faglighed og hjælp til rekrutteringsindsatsen. Det er uholdbart, hvis aben og ansvaret igen ender hos i forvejen belastede medarbejdere,” siger Elisa Rimpler.

BUPL anerkender, at den økonomiske situation er vanskelig. Men konsekvenserne af besparelser på den nære velfærd kan blive ekstremt alvorlige. Kuren risikerer at blive værre end sygdommen.

”Årets økonomiaftale er desværre et tilbageskridt i en ellers begyndende genopretning. Hvis vi ikke udvikler velfærden, afvikler vi den,” siger Elisa Rimpler. 

Kontakter

Information om BUPL

BUPL er Danmarks største fagforening for pædagoger og har over 65.000 medlemmer. BUPL arbejder for at fremme de bedst mulige betingelser for pædagogerne og udøvelsen af pædagogprofessionen. Fagforeningen varetager vores medlemmernes interesser over for lovgiver, arbejdsgiver og andre. 

Følg pressemeddelelser fra BUPL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BUPL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum