Dansk Energi

Støttefrie bud betyder, at byderne på Thor Havvindmøllepark ender i lodtrækning

Del

Energistyrelsen inviterer bydere på Thor Havvindmøllepark i lodtrækning, for flere bud er afgivet helt uden støtte. Det bliver mødt med begejstring hos Dansk Energi, der kalder det en historisk begivenhed for dansk havvind.

- Det er helt uden fortilfælde, at en budrunde ender i lodtrækning. Flere bud er afgivet helt uden støtte! Det er historisk og et kæmpegennembrud for havvind i Danmark. Det er superspændende, siger Kristine van het Erve Grunnet, branchechef, Dansk Energi.

- Onsdag finder vi ud af, hvem der vinder – og så skal vi videre. Foden skal lettes fra bremsen, for vi har brug for meget mere sol- og vindenergi både til lands og til vands. Energiøen i Nordsøen skal udvides fra tre til ti GW og rykkes frem i tid – og så skal der er en hurtig afklaring på havvindmølleparken ved Hesselø, så den kan etableres samtidig med Thor, siger hun.

Arealet afsat til Thor Havvindmøllepark er ét af de meste attraktive i Danmark med optimale vind- og bundforhold. Og derfor advarer Kristine van het Erve Grunnet mod, at man generaliserer fra Thor til andre projekter.

- Der er ingen tvivl om, at det kan have påvirket buddene i gunstig retning. Andre projekter har muligvis ikke potentialet til lignende bud, så myndighederne bør bevare de nuværende regulatoriske rammer for de allerede planlagte havvindsparker. Og så skal Folketinget hurtigt beslutte udbygning af endnu mere havvind, for det bliver nødvendigt inden 2030. siger Kristine van het Erve Grunnet.

Nøgleord

Kontakter

Information om Dansk Energi

Dansk Energi
Dansk Energi
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

3530 0400http://www.danskenergi.dk

Dansk Energi er erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber i Danmark. Sammen leverer vores medlemmer stadigt grønnere strøm til danskerne samtidig med, at de sikrer strøm i stikkontakten 99,99 procent af tiden til konkurrencedygtige priser.

Den danske energiindustri beskæftiger samlet set flere end 56.000 danskere og er med sine milliardtunge investeringer i infrastruktur og teknologi et af Danmarks stærkeste erhverv. Energiindustrien er en grundpille i dansk eksport. I 2016 eksporterede Danmark nemlig energiteknologi for 75,6 mia. kroner, svarende til 11 procent af den samlede vareeksport.  

Følg pressemeddelelser fra Dansk Energi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Energi

5 organisationer: Tilslutning af vindmøller og solceller til elnettet skal forblive på finansloven27.10.2021 06:56:12 CEST | Pressemeddelelse

Den politiske beslutning om at lade opstillere af vedvarende energi betale for nettilslutning mv. bremser udbygningen af ny grøn elproduktion og skaber på et kritisk tidspunkt usikkerhed hos både VE-opstillere og netselskaber. Dansk Energi, DI Energi, Wind Denmark, Dansk Solkraft og Landbrug & Fødevarer opfordrer regeringen og Folketinget til at fastholde finansieringen på finansloven.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum