Folk & Sikkerhed

Støtteerklæring til de danske veteraner

Del

På baggrund af den tragiske udvikling i Afghanistan, forstår Folk & Sikkerhed godt, at mange veteraner sidder med en dårlig smag i munden, men militært set var krigen en succes.

Missionen i Afghanistan var delt op i to faser. Fase 1 varede frem til 2014 og var en militæropgave, hvor koalitionen med amerikanerne i spidsen skulle overvinde Al Qaeda og afsætte Talibans styre i Afghanistan. Dette lykkes til fulde. Fra 2014 og frem til i dag trak de militære styrker sig gradvist ud, overgav ansvaret til den afghanske hær og demokratiopbygningen gik i gang.

Danske soldaters tilstedeværelse sikrede stabilitet, et blomstrende handelsliv, børn kom i skole og meget mere. På nær nogle få hændelser var der ro i det danske ansvarsområde, da Danmark havde soldater i Afghanistan.

Årsagen til den seneste tragiske og katastrofale udvikling i Afghanistan skyldes et folkeligt og politisk ønske om at trække de militære sikkerhedsstyrker ud af Afghanistan – dette blev desværre gjort for tidligt.

Nu er der behov for, at vi står sammen og fokuserer på, hvordan vi i fællesskab kan få vendt en tragisk situation i en bedre retning. Et stort politisk arbejde er i fuld gang, og i Folk & Sikkerhed bakker vi op om vores politikere i denne opgave.

Folk & Sikkerhed sender en stor tak til alle de mænd og kvinder som gennem årene har været udsendt til Afghanistan for den fantastiske indsats de har ydet og giver dem anerkendelse for, at de vandt krigen.

Med venlig hilsen

Landsbestyrelsen i Folk & Sikkerhed

Nøgleord

Kontakter

Information om Folk & Sikkerhed

Folk & Sikkerhed
Folk & Sikkerhed
Godthåbsvej 66
2000 Frederiksberg C

33 14 79 00https://folkogsikkerhed.dk/

Folk & Sikkerhed er Danmarks største forsvars-, beredskabs- og sikkerhedspolitiske organisation med cirka 75.000 medlemmer via vores medlemsorganisationer.

Folk & Sikkerhed primære formål er at skabe fokus og debat samt fremføre synspunkter på forsvars-, beredskabs- og sikkerhedspolitiske emner.

Folk & Sikkerhed arbejder for at øge den folkelige viden om Politiet, Beredskabet, Forsvaret og den private sektor. Vores projekter tager udgangspunkt i aktuelle samfundsrelevante problemstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Folk & Sikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folk & Sikkerhed

Overvejer du at tage til Ukraine og kæmpe?2.3.2022 09:35:39 CET | Pressemeddelelse

Siden statsminister Mette Frederiksen søndag d. 27. februar 2022 var ude at sige, at der ikke juridisk var noget i vejen for, at danskere tog til Ukraine for at kæmpe, har der været en stor interesse for at rejse afsted. Det er dog ikke uden konsekvenser at drage i krig og der er også en lang række overvejelser, som du bør gøre, inden du tager afsted. Derfor har Folk & Sikkerhed sammen med Danmarks Veteraner udarbejdet en liste med ting, som man bør tænke grundigt igennem, inden man pakker tasken og rejser afsted mod Ukraine.