Novo Nordisk Fonden

Støtte til udsatte børns læring efter COVID-19

Del

Novo Nordisk Fonden vil uddele op til i alt 10 mio. kroner til projekter, som kan styrke læringen for udsatte børn, som har haft svært ved at følge undervisningen hjemmefra under COVID-19.

For udsatte børn som måske i forvejen har svært ved at følge med i skolen, kan det have være en særlig udfordring at få tilstrækkeligt ud af hjemmeundervisningen, mens skolerne har været lukkede på grund af COVID-19. Derfor ønsker Novo Nordisk Fonden at støtte projekter som kan bidrage til at udsatte børn får gode muligheder for at øge deres læring.

”Sårbare grupper har desværre været mere end almindeligt hårdt ramt af krisen og nedlukningen af vores samfund. Vi vil gerne give et bidrag til at hjælpe børn og unge, så de ikke skal opleve et læringsefterslæb på grund af COVID-19-krisen,” siger Hanna Line Jakobsen, Senior Vice President for de sociale og humanitære bevillinger i Novo Nordisk Fonden.

Udsatte børn klarede sig generelt set allerede dårligere i skolen end deres jævnaldrende før COVID-19, og i mindre ressourcestærke familier kan det have været vanskeligt for forældrene at strukturere og bidrage til en skoledag fra hjemmet.

Novo Nordisk Fonden vil støtte projekter for i alt 10 mio. kroner til uddeling allerede fra sommeren 2020 til sociale non-profit organisationer. Fonden ønsker både at støtte nye projekter med læringsaktiviteter samt projekter, hvor læringselementer inkluderes i allerede eksisterende projekter, der er målrettet udsatte børn i skolealderen. Projekterne kan være nye og vidensbaserede tiltag, en del af et større projekt, og det kan være udvikling eller udvidelse af allerede eksisterende projekter.

Læs mere om programmet her.

Læs mere om alle Novo Nordisk Fondens initiativer i forbindelse med COVID-19 her.

Nøgleord

Kontakter

Christian Mostrup, pressechef, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 25 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden uddeler 35 mio. kr. til initiativer, der skal forbedre fremtidsmulighederne for unge syriske flygtninge i Jordan1.10.2020 06:30:00 CESTPressemeddelelse

Novo Nordisk Fonden vil styrke uddannelse og tilknytning til arbejdsmarkedet for de mange unge syriske flygtninge i Jordan og derigennem øge deres muligheder for at deltage aktivt i samfundet og for at blive selvforsøgende. Fonden har netop uddelt støtte til fem humanitære projekter, heriblandt to forskningsprojekter der skal frembringe ny viden om skabelse af varige løsninger for flygtningene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum