Novo Nordisk Fonden

Støtte til udsatte børns læring efter Corona

Del

Fem projekter har fået støtte til indsatser, som kan være med til at styrke læringen for udsatte børn efter Corona-nedlukningen.

Da Danmark i foråret lukkede ned pga. Corona-krisen, lukkede skolerne også og overgik til fjernundervisning. I sårbare familier kan det have været ekstra svært at få nok ud af undervisningen gennem skærmen, og derfor støtter Novo Nordisk Fonden nu en række projekter, som kan give børn og unge noget af den manglende læring.

”Vi håber, at vi med bevillingerne kan bidrage til, at nogle af de sårbare børn og unge kan få lidt ekstra faglig støtte efter en svær tid. De skal ikke rammes ekstra hårdt af Corona,” siger Hanna Line Jakobsen, chef for Novo Nordisk Fondens uddelinger til sociale formål.

De har fået støtte:

Akut læringsindsats efter Corona-nedlukning – Lektievenner til børn i udsatte positioner – Red Barnet og Red Barnet Ungdom, 1.999.000 kr.
Læringsindsatsens centrale element er en frivillig lektieven, som tilbydes børn, der er tilknyttet Red Barnets frivillige sociale aktiviteter og har til formål at mindske læringstab, styrke de faglige ressourcer og øge trivsel hos børn i udsatte positioner, så de får bedre muligheder for at klare sig godt i skolen. 

DrengeAkademiet 2020 – Fra dreng på kanten til ung i fællesskabet – LøkkeFonden, 927.000 kr.
Læringscamp for 100 ikke-uddannelsesparate 7.-8. klasses drenge. Efter akademiet bliver drengene tilknyttet ét af syv lokale mentorcentre, hvor de støttes  frem mod folkeskolens afslutning.

Implementering af "Guided Reading" til anbragte og udsatte børn samt deres frivillige mentorer – Lær for Livet, 339.500 kr.
Anvender guidet læsning for udsatte børn. Formålet er at klæde nye og eksisterende mentorer samt anbringelsessted og biologiske forældre på til at mestre Guided Reading, så de kan gøre børnene til bedre og mere motiverede læsere.

EksamensTJEK – Børnehjælpsdagen, 984.000 kr.
Indsats i samarbejde med Mentor Danmark for 9. klasses elever, der er i risiko for ikke at bestå afgangseksamen, bestående af ugentlig lektiehjælp og 5 dages camp.

Nye veje til dansk for flersprogede børn – i overgangen fra dagtilbud til skole – 2 Timer om Ugen, 462.000 kr. 
Sprogstimulering af sprogligt udsatte flersprogede børn (0.-1. klasse), hvor 96 børn i Odense og Esbjerg vil få sprogstimulering via filosofiske dialoger og sproglege 2 timer om ugen i 2 år.  Et tæt samarbejde mellem 2 Timer om Ugen og Syddansk Universitet.

Nøgleord

Kontakter

Christian Mostrup, pressechef, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 25 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Martin Ridderstråle afløser Jannik Hilsted som leder af Patient Care i Novo Nordisk Fonden18.8.2020 10:04:51 CESTPressemeddelelse

Senior Vice President og speciallæge, dr.med. Jannik Hilsted stopper som chef for Patient Care i Novo Nordisk Fonden med udgangen af februar 2021, hvorefter han vil blive tilknyttet fonden som konsulent. Jannik Hilsted har siden november 2015 stået i spidsen for Novo Nordisk Fondens samarbejde med de danske regioner og Grønlands Selvstyre om etablering af fem specialiserede Steno Diabetes Centre i Danmark og et diabetes- og livsstilscenter i Grønland. Visionen for centrene er at skabe behandlingsresultater i verdensklasse for personer med diabetes. Jannik afløses af Martin Ridderstråle, der er tidligere adjungeret professor i endokrinologi fra Lunds Universitet i Sverige ”Jeg vil gerne takke Jannik for en fremragende indsats gennem de seneste 5 år, hvor han har været en af hovedarkitekterne bag nogle af de største bevillinger i Novo Nordisk Fondens historie. Jannik har løst den store opgave, han blev ansat til i sin tid, og jeg er glad for, at vi fortsat vil kunne drage nytte af hans e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum