Guldborgsund Kommune

STØTTE TIL KULTUR-EVENTS DER SKABER FÆLLESSKABER OG NYSGERRIGHED

Del

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget uddeler tilskud fra Kulturpuljen til Kulturnatten og kunstprojektet BREATHE WITH ME.

Scenen på Lilletorv ved Kulturnatten i 2019. Foto: Tage Jensen
Scenen på Lilletorv ved Kulturnatten i 2019. Foto: Tage Jensen

”Vi er glade for, på det sidste udvalgsmøde før sommerferien, at have ydet tilskud til et par kultur-projekter, der understøtter Guldborgsund Kommunes fokus på kunstneriske og kulturelle dannelsesanledninger, og som giver vores borgere mulighed for at møde – og mødes om – kunsten ude i det offentlige rum,” siger Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget.

”Kulturnatten giver et indblik i de kulturelle værdier og oplevelser, Guldborgsund Kommune rummer, og arrangementet præsenterer varierede tilbud og aktiviteter til alle aldre. Med kunstbegivenheden BREATHE WITH ME er kommunens borgere – herunder vores børn og unge – med til skabe et fælles værk, der sætter fokus på vigtigheden af at agere bæredygtigt og passe på vores havmiljø. Vi sætter stor pris på de bidrag vores kultur- og fritidsaktører leverer i forbindelse med disse to store events; bidrag, som er med til at sikre et rigt og tilgængeligt kulturliv i kommunen. Personligt glæder jeg mig meget til at deltage i begge dele,” udtaler Martin Lohse.

Kulturnatten 2020

Kulturnatten skabes hvert år i et samarbejde mellem en række kulturaktører, herunder Teatret Masken, Museum Lolland-Falster, CultHus, Guldborgsund Bibliotekerne, Nykøbing F. Teater, Vores Nykøbing, Ensemble Storstrøm, Klosterkirken og Fuglsang Kunstmuseum.

Kulturnatten i Nykøbing F. er de senere år vokset og har fundet en form, hvor det er kommunens kulturaktører, som sammen planlægger dagens/aftenens program under det gennemgående tema ’Mellem Lys og Mørke’. Med et fælles telt fyldt med aktiviteter, med pop-up-events i det offentlige rum og ’åbne huse’ rundt om i hele Nykøbing F. er der rig mulighed for, at alle kommunens borgere kan få en masse skønne, overraskende og anderledes kunst- og kulturoplevelser samt hente inspiration til fremtidige ture ud i det guldborgsundske kultur-landskab.

BREATHE WITH ME

Som sideevent til Vegvisir Kapsejlads vil projektet BREATHE WITH ME, gennem en ’fællesskabende’, kunstnerisk handling, sætte fokus på bæredygtighed og et rent havmiljø. BREATHE WITH ME, der er udtænkt af billedkunstner Jeppe Hein og organisationen Art2030, inviterer alle interesserede deltagere ved Vegvisir til at skabe et kunstværk sammen ved at markere deres åndedrag med en klar, havblå linje på en hvid baggrund. Hver lodrette linje - placeret tæt ved siden af den foregående - vil være forskellig, men sammen former de et universelt hele: et billede på klodens fælles åndedræt.

BREATHE WITH ME minder os om, at den måde, vi forvalter vores naturmiljøer på, er et fælles anliggende, og der er på forhånd indgået aftale med både skoleklasser og ungdomssejlere om deltagelse i eventet, som bl.a. Sejlforeningen Vikingen står bag.

Nøgleord

Kontakter

Kulturkonsulent Julie Damgaard Nielsen, tlf. 25 18 18 99

Billeder

Scenen på Lilletorv ved Kulturnatten i 2019. Foto: Tage Jensen
Scenen på Lilletorv ved Kulturnatten i 2019. Foto: Tage Jensen
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Lys i Vandtårnet minder om at kulturen stadig skinner stærkt29.9.2020 08:21:27 CESTPressemeddelelse

På fredag skulle den årlige Kulturnat i Nykøbing Falster have været afholdt. På grund af den aktuelle corona-situation er det dog ikke muligt. I den kommende tid, hvor mørket sænker sig over landet, er der imidlertid stadig en masse kultur at opleve i Guldborgsund Kommune. Det markerer vi ved på fredag at sætte lys i et af Nykøbing F.’s kulturelle fyrtårne – Vandtårnet i Hollands Gaard.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum