Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Støtte til grøn teknologiudvikling skaber vækst og arbejdspladser

Del

Dugfrisk evaluering: Statsligt udviklings- og demonstrationsprogram bidrager til markant øget omsætning blandt virksomheder, der modtager støtte. Samtidig gennemføres mere end 9 ud af 10 projekter.

Flydende fundamenter i havvindmøller, CO2 og vedvarende energi anvendt til pro-duktion af grøn metangas, og robotter, der kan reparere vindmøllevinger. Det er bare nogle af de grønne udviklingsprojekter, som under det statslige Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har fået offentlige støtte-kroner for at kunne opnå flyvehøjde og blive markedsmodne.

Støtten bidrager til en forventet øget omsætning på i gns. fem kr. pr. tilskudskrone blandt modtagervirksomhederne. Det viser en ny evaluering af det største udviklings- og demonstrationsprogram for grøn teknologi herhjemme. Og det er en markant forbedring ift. effekterne fra den seneste evaluering af EUDP fra 2015, som viste en øget omsætning på ca. 2,7 kr. pr. tilskudskrone.

”Udvikling af ny teknologi skal stimuleres effektivt for at nå regeringens ambitiøse grønne mål, styrke Danmark som grønt iværksætterland og skabe grundlag for fremtidens grønne arbejdspladser. Jeg er glad for det billede evalueringen tegner. Pengene til den grønne udviklingskæde er godt givet ud”, siger klima-, energi og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

Stor træfsikkerhed og vækst
Evalueringen viser også, at private yder et mærbart bidrag til udvikling af EUDP-projekterne, at mere end 9 af 10 projekter når målene i projektbeskrivelsen, og at projekterne ikke var blevet så omfangsrige, hvis ikke staten havde givet tilskud.

”Forskning og udvikling er helt afgørende for, at Danmark også i fremtiden kan være et stærkt videnssamfund. Det gælder ikke mindst på klimaområdet, hvor regeringen har meget høje ambitioner. Forskning og udvikling af højeste kvalitet og samarbejder mellem forskere og virksomheder er centralt for at indfri vores grønne ambitioner”, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

EUDP har fra 2008-2018 sammenlagt støttet 591 grønne projekter med 3.4 mia. kr. inden for blandt andet vindenergi, fjernvarme, bioenergi og energieffektivisering.

Læs mere om evalueringen

Kontakter

Presserådgiver Christian Lietzen, M: 4172 3876, chrli@efkm.dk

Vedhæftede filer

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

33922800http://efkm.dk/

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Bred aftale om ambitiøs og bindende klimalov6.12.2019 22:37:04 CETPressemeddelelse

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet har i dag indgået aftale om en ambitiøs og bindende klimalov. Klimaloven gør klimamålet på 70 procent i 2030 til dansk lov og sikrer, at Danmark tager lederskab for den grønne omstilling, hæver ambitionerne for klimaet og inspirerer hele verden til klimahandling.

Bred aftale om ambitiøs og bindende klimalov6.12.2019 21:48:45 CETPressemeddelelse

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet har i dag indgået aftale om en ambitiøs og bindende klimalov. Klimaloven gør det ambitiøse klimamål på 70 procent i 2030 til dansk lov og sikrer, at Danmark tager lederskab for den grønne omstilling, hæver ambitionerne for klimaet og inspirerer hele verden til klimahandling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum