Guldborgsund Kommune

STØTTE TIL FÆLLESSANG OG GADETEATER

Del

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har på deres møde i går bevilget tilskud fra Kulturpuljen til Orenæs Kultur, som vil lave månedlig fællessang i Nørre Alslev. Samtidig blev der bevilget støtte til Danmarks Internationale Gadeteaterfestival i 2021 fra Bosætningspuljen.

"Big Dancers" fra Gadeteaterfestivalen i 2019. Foto: Tage Jensen
"Big Dancers" fra Gadeteaterfestivalen i 2019. Foto: Tage Jensen

På Kultur, Fritid og Bosætningsudvalgets månedlige møde var der kun få projektansøgninger at tage stilling til. En af dem var en ansøgning fra Orenæs Kultur, som vil fortsætte den folkekære tradition med fællessang, som i høj grad var med til at skabe en følelse af fællesskab på afstand, da Danmark lukkede ned.

Orenæs Kultur – Fællessang i Nørre Alslev

I Nordfalsters Koncerthus vil der ved månedlig fællessang til hvert arrangement blive indbudt en ny gæst til ca. en times fællessang og talk. Gæsten er med til at vælge sangene, fortæller lidt om sig selv, giver sit bud på, hvad fællessang betyder for vedkommende og fortæller om en sang, en digter eller en komponist, der betyder noget særligt.

Orenæs Kultur ønsker at videreføre den positive bølge, der blev skabt under coronakrisen i foråret med fællessang med Phillip Faber fra DR. Der bliver sat fokus på fællessang som tradition og som omdrejningspunkt for at danne fællesskaber ved arrangementerne, og samtidig komme bag om musikken og betydningen af den sammen med gæsten på scenen.

”Orenæs Kultur tager fat i en rigtig god og fællesskabende tradition som vi ved er populær. Samtidig er det en spændende tanke at kombinere fællessangen med en talk på scenen, som kan være med til at udvide oplevelsen i nye retninger,” udtaler udvalgets formand, Martin Lohse.

Danmarks Internationale Gadeteaterfestival 2021

En anden bevilling blev givet til Danmarks Internationale Gadeteaterfestival 2021 som en reservation fra Bosætningspuljen i budget 2021. Den 7. udgave af Danmarks Internationale Gadeteaterfestival skulle have været gennemført i Nykøbing F. og Marielyst fra den 17.-23. august 2020, men blev aflyst pga. COVID-19. Gadeteaterfestivallen afvikles i Guldborgsund i et samarbejde mellem Danmarks Internationale Gadeteaterfestival, Vores Nykøbing, Teatret Masken, Teaterforeningen Guldborgsund og Nykøbing Falster Turistforening.

Gadeteaterfestivalen stræber efter at berige danskernes hverdag med gadeteater af høj kvalitet ved at præsentere de bedste og nyeste tendenser fra den internationale gadeteaterverden i et unikt omrejsende festivalformat. Forestillingerne er gratis og foregår de steder i det offentlige rum, hvor der allerede færdes flest mennesker, for at nå bredt ud i befolkningen; også til dem, der ikke normalt oplever mere formel scenekunst. Gadeteaterfestivalen 2021 finder sted i anden halvdel af august.

”Gadeteaterfestivalen bringer både latter og eftertænksomhed ud i gaderne. Det er om noget en aktivitet, der når ud til mange – også dem, der ikke vidste, at de skulle ”i teateret” lige den dag. Vi glæder os til, at der igen kommer liv i gaderne,” udtaler Martin Lohse. 

Nøgleord

Kontakter

Kulturkonsulent Katha Qvist, 25 18 00 03

Billeder

"Big Dancers" fra Gadeteaterfestivalen i 2019. Foto: Tage Jensen
"Big Dancers" fra Gadeteaterfestivalen i 2019. Foto: Tage Jensen
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum