Udenrigsministeriet

Støtte til bedre arbejdsmiljø i Bangladesh bidrager til ligestilling og udvikling for 4 millioner

Del

Udviklingsminister Ulla Tørnæs har netop bevilliget 7,5 mio. kroner til at fortsætte myndighedssamarbejdet i Bangladesh med fokus på arbejdsmiljø i bl.a. tekstilindustrien.

”Samarbejdet det danske Arbejdstilsyn giver utrolig god mening. Det bidrager til at sikre bedre arbejdsforhold for de flere end 4 millioner kvinder i tekstilindustrien. Beskæftigelse og ordentlige arbejdsforhold er vigtigt for kvinders ligestilling. Samtidig bidrager samarbejdet til en mere bæredygtig vækst i tekstilindustrien”, siger hun.

Projektet ”Forbedring af arbejdsmiljøet for arbejdstagere i Bangladesh gennem styrkelse af Arbejdstilsynet” er en del af Danmarks myndighedssamarbejde, hvor danske myndigheder arbejder sammen med de tilsvarende myndigheder i samarbejdslandene. Arbejdsmiljøprojektet har indtil videre kørt i tre år, og der har været fokus på at forbedre forholdene i tekstilsektoren, hvor en stor del af det tøj, der købes i Danmark, bliver produceret. Tekstilindustrien er drivkraften for Bangladesh’ eksport til USA og Europa.

Læs mere: https://bm.dk/nyheder-presse/nyheder/2018/11/danske-myndigheder-fortsaetter-indsatsen-med-at-forbedre-arbejdsmiljoeet-i-bangladesh/

Læs mere om Danmarks myndighedssamarbejde: http://um.dk/da/danida/danida-business/myndighedssamarbejde/

For yderligere information kontakt:

Maria Westh, presserådgiver, tlf.: 50778664, mail: mawest@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet