Udenrigsministeriet

Støtte til bedre arbejdsmiljø i Bangladesh bidrager til ligestilling og udvikling for 4 millioner

Del

Udviklingsminister Ulla Tørnæs har netop bevilliget 7,5 mio. kroner til at fortsætte myndighedssamarbejdet i Bangladesh med fokus på arbejdsmiljø i bl.a. tekstilindustrien.

”Samarbejdet det danske Arbejdstilsyn giver utrolig god mening. Det bidrager til at sikre bedre arbejdsforhold for de flere end 4 millioner kvinder i tekstilindustrien. Beskæftigelse og ordentlige arbejdsforhold er vigtigt for kvinders ligestilling. Samtidig bidrager samarbejdet til en mere bæredygtig vækst i tekstilindustrien”, siger hun.

Projektet ”Forbedring af arbejdsmiljøet for arbejdstagere i Bangladesh gennem styrkelse af Arbejdstilsynet” er en del af Danmarks myndighedssamarbejde, hvor danske myndigheder arbejder sammen med de tilsvarende myndigheder i samarbejdslandene. Arbejdsmiljøprojektet har indtil videre kørt i tre år, og der har været fokus på at forbedre forholdene i tekstilsektoren, hvor en stor del af det tøj, der købes i Danmark, bliver produceret. Tekstilindustrien er drivkraften for Bangladesh’ eksport til USA og Europa.

Læs mere: https://bm.dk/nyheder-presse/nyheder/2018/11/danske-myndigheder-fortsaetter-indsatsen-med-at-forbedre-arbejdsmiljoeet-i-bangladesh/

Læs mere om Danmarks myndighedssamarbejde: http://um.dk/da/danida/danida-business/myndighedssamarbejde/

For yderligere information kontakt:

Maria Westh, presserådgiver, tlf.: 50778664, mail: mawest@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red