Stort vinteroptag på pædagoguddannelsen i hovedstadsområdet

Når Københavns Professionshøjskole i februar byder nye studerende velkomne ved vinteroptaget på lærer- og pædagoguddannelsen, så bliver der fyldt godt op i velkomstsalen. Der er nemlig mange studerende, som har valgt at læse til pædagog eller lærer, siden optagelsestallene blev meldt ud i juli 2019.
Pædagoguddannelsen tilbød oprindeligt 1366 ansøgere en studieplads. Det betød, at 1010 pædagogstuderende kunne begynde på deres uddannelse i september 2019, mens 356 ansøgere blev tilbudt en studieplads med start i februar 2020. Siden dengang er 463 nye ansøgere blevet tilbudt en studieplads på vinteroptaget, så det nu er 745 pædagogstuderede, som rektor Stefan Hermann kan byde velkommen til i næste uge.
”Det er utrolig positivt, at så mange ansøgere har valgt at læse til pædagog i hovedstadsområdet. Vi ved, at børnetallet stiger voldsomt de kommende år, og hvis vi samtidig skal leve op til de politiske løfter om minimumsnormeringer i landets daginstitutioner, så får vi brug for flere dygtige pædagoger”, siger Stefan Hermann.
En af de kommende pædagogstuderende er 22-årige Signe Rosenkrands. Hun søgte oprindeligt ind på Københavns Universitet, hvor hun læste historie.
“Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det ikke var noget for mig, så jeg stoppede allerede i løbet af efteråret. Og så havde jeg før overvejet at blive pædagog, og da muligheden for at starte allerede her til vinter bød sig, så slog jeg til”, siger Signe Rosenkrands.
Hun har tidligere arbejdet som pædagogmedhjælper i en børnehave og især glad for, at pædagoguddannelsen er så konkret. At man bliver uddannet til en bestemt profession – samt at praktikken fylder så meget på studiet.
Læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole har også samlet set oplevet et stort efteroptag. Det spreder sig dog over både vinter- og sommeroptaget. Oprindeligt blev 732 ansøgere tilbudt en studieplads på læreruddannelsen, hvoraf 669 skulle begynde i september 2019, mens 63 lærerstuderende har studiestart i februar 2020. Men også her er der sket en stigning, så hele 790 studerende begyndte i september 2019, mens 217 studerende begynder på vinteroptaget.
”Folkeskolerne i hovedstadsområdet kæmper en del med at besætte lærerstillingerne med uddannede folkeskolelærere, da ledigheden blandt lærerne er rekordlav. Folkeskolen er desuden også et politisk prioriteret område, hvor regeringen og støttepartierne har afsat midler på finansloven til at ansætte flere lærere. Så jeg er glad for, at vi nu kan se frem til at uddanne endnu flere folkeskolelærere, selvom vi ikke er i mål”, fortæller Stefan Hermann.
Der er altså over 800 studerende, som via efteroptaget har fundet vej ind på pædagog- og læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Hvis man går bag om tallene, så har de en blandet baggrund. Nogle studerende fra efteroptaget er helt nye i uddannelsessystemet. Andre har tidligere læst på f.eks. universitet eller en anden professionsuddannelse. Og så kommer flere studerende direkte fra et job som pædagogmedhjælper eller lærervikar – og ønsker at bygge ovenpå med en pædagog- eller læreruddannelse.
”Pædagoguddannelsen og læreruddannelsen er to af landets allervigtigste uddannelser. De studerende får en unik mulighed for at forme fremtidens børn og unge og er nærmest sikret fast arbejde, så jeg kan godt forstå, at mange ved nærmere eftertanke er søgt ind på vores vinteroptag”, forklarer Stefan Hermann.
Han tilføjer, at der rent faktisk stadig er ledige pladser på begge uddannelser, da pædagoguddannelsen har plads til 1975 studerende, mens læreruddannelsen har 1425 studiepladser.
”Selv om efteroptaget har været stort, så kunne vi godt bruge endnu flere stærke studerende på begge uddannelser. Så vi kommer til at arbejde hårdt for at øge optaget yderligere frem mod næste studieår, ligesom jeg vil opfordre til både en mere samlet national og koordineret regional indsats for at få flere til at søge disse uddannelser”, understreger Stefan Hermann.
Ansøgningsfristen for kvote 2 frem mod studieåret 2020/2021 er lige om lidt – nemlig søndag den 15. marts 2020.
For yderligere oplysninger:
Stefan Hermann, rektor for Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26137397
Nøgleord
Kontakter
Michael AndersenPresseansvarlig
Tlf:23445383micn@kp.dkBilleder
Links
Information om Københavns Professionshøjskole
Københavns Professionshøjskole er hovedstadsregionens nye uddannelsesinstitution. Vi leverer praksisnær uddannelse og forskning til hele velfærdssamfundet og har en ambition om at tilbyde de studerende uddannelse af højeste kvalitet.
Københavns Professionshøjskole blev officielt en realitet pr. 1. marts 2018 som følge af en fusion mellem Professionshøjskolen Metropol og Professionshøjskolen UCC.
Vi har mere end 20.000 studerende og kursister fordelt på bl.a. 21 videregående uddannelser og mere end 40 diplomuddannelser.
Knap 2.000 ansatte driver og udvikler uddannelserne og forskningsindsatsen på 11 adresser i hovedstadsområdet, i Nordsjælland, på Bornholm og i Aarhus.
Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole
Årets Underviser: Husk at udfordre læringsrummet20.5.2025 09:16:58 CEST | Nyhed
Lektor Gry Segoli fra Videreuddannelsen får Årets Undervisningspris 2025 på Københavns Professionshøjskole – bl.a. for sin evne til at få alle sanser i spil i undervisningen. Og så elsker hun at sende sine studerende i aldringsdragten.
Trivselskonference: Er børn og unges trivsel alles sag?12.5.2025 13:23:03 CEST | Presseinvitation
Trivselsarbejde er grundlæggende i velfærdsprofessionelles arbejde med børn og unge. Trivselskonferencen på KP giver et indblik i Trivselskommissionens rapport og oplæg, der udforsker, hvordan dens anbefalinger kan styrke arbejdet med trivsel, mistrivsel og myndiggørelse. Bl.a. med keynote fra Rasmus Meyer, formand for Trivselskommissionen og Henrik Vestergaard Stokholm, rektor på Niels Steensen Grundskole og Gymnasium
KP opretter særlige kommunale hold for meritpædagoger6.5.2025 08:40:08 CEST | Pressemeddelelse
Flere kommuner er begyndt at henvende sig til Københavns Professionshøjskole for at høre, om der kan laves målrettet undervisning til netop deres pædagogmedhjælpere
Reform: Tiltrængt kvalitetsløft af vores vigtige professionsuddannelser26.3.2025 13:45:59 CET | Pressemeddelelse
Den nye reform af professionsuddannelserne giver bedre muligheder for holddeling og feedback – og styrker relationen mellem underviser og studerende. Og så glæder KP-rektor Anne Vang Rasmussen sig over det store fokus på livslang læring
KP-lektor vinder naturfagspris20.3.2025 11:11:19 CET | Nyhed
Lektor og biolog Birgitte Damgaard tildeles Novo Nordisk Fondens pris til Naturfagsundervisere på Pædagoguddannelsen for hendes særlige indsats for at engagere og motivere fremtidens pædagoger inden for natur, udeliv og science
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum