Aabenraa Kommune

Stort skridt i Aabenraa Kommunes kamp for del af grænsependlerskat

Del

I en årrække har Aabenraa Kommune sammen med de øvrige sønderjyske kommuner arbejdet på at gøre opmærksom på problemstillingen om manglende skattebetaling fra grænsependlere til blandt andet Aabenraa Kommune. Et stort skridt på vejen for at få del i indtægterne er nu taget.

Skatteminister Karsten Lauritzen åbner nu op for, at der i fremtiden kan arbejdes med en model foreslået af Aabenraa Kommune i arbejdet med at identificere, hvor grænsependlere betaler deres kommuneskat. Aabenraa Kommune foreslår, at personer, som arbejder i Aabenraa Kommune, men bor i udlandet, kan identificeres ud fra sundhedskort udstedt i Aabenraa Kommune.

Samtidig åbner skatteministeren overfor Folketinget op for at lave en økonomisk fordeling mellem kommunerne ud fra, hvor grænsependlernes skat betales.

- Vi har arbejdet på det her i mange år, og jeg er glad for, at ministeren og resten af Folketinget lytter til os. I en del år har vi fået af vide, at det var umuligt at finde en teknisk model til fordeling af skatteprovenuet. Det er dette forhold, der nu er fundet en løsning på. Skatteindtægten kan skabe nogle gode rammevilkår, som gør, at vi ikke længere er afhængige af den årlige beskedne og et-årige støtte fra staten som kompensation for de manglende grænsependlerskatter, siger borgmester Thomas Andresen og fortsætter:

- Samtidig vil det også være en stor fordel, at det nu ikke længere er en nettoudgift for os som kommune at have grænsependlere. I sidste ende kommer det også virksomhederne i Aabenraa Kommune til gavn.

- Vi er i Aabenraa Kommune glade for, at de tyske medarbejdere er med til at holde vores virksomheder i gang. Vi er glade for den arbejdskraft, der bliver lagt i vores kommune, siger borgmesteren.

Over en årrække har den manglende skattebetaling til kommunen fyldt meget hos blandt andet de sønderjyske kommuner, som kunne se grænsependlernes skattekroner ende i statskassen til fordeling til alle landets kommuner frem for i kommunekassen i de kommuner, som har udgifterne til grænsependlere. Thomas Andresen håber, at der med en ny udligningsreform på den anden side af folketingsvalget kommer helt styr på fordelingen af blandt andet grænsependlerskat.

- Der er blevet taget et væsentligt skridt nu, og så håber vi, at det i udarbejdelsen af udligningsreformen bliver gjort helt færdigt. Jeg vil gerne sige stor tak til de sønderjyske folketingspolitikere på tværs af partier, som har været med til at italesætte den her problematik for resten af Folketinget. For mig at se er det endnu et godt argument for, hvorfor det er vigtigt at stemme lokalt, siger han og fortsætter:

Fordelingen af skatteprovenuet for Aabenraa Kommune har Skatteministeriet regnet ud til at være mellem 85 og 96 millioner kroner. Herfra skal fratrækkes et ukendt beløb i mindre udligning, så Aabenraa Kommune forventer en ekstra skatteindtægt på mindst 50 millioner kroner. Det svarer stort set til det, kommunen står til at miste som følge af befolkningsfremgangen.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Kommunaldirektør Aabenraa Kommune, Tom Ahmt, tlf.: 28 99 31 11; e-mail: ahmt@aabenraa.dk

Stabs- og Arbejdsmarkedsdirektør Aabenraa Kommune, Søren Lorenzen, tlf.: 23 72 03 11; e-mail: slor@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum