VIA University College

Stort set status quo på ansøgningerne til VIA i Randers

Del

Da ansøgningsfristen for ansøgninger til de videregående uddannelser igennem kvote 2, udløb kl. 12 den 15. marts, havde VIA i Randers i alt modtaget 765 ansøgninger, fordelt på psykomotorik-, pædagog- og sygeplejerskeuddannelsen. Og så har de tre uddannelser fået følgeskab af en ny skatteuddannelse.

Da klokken slog 12 den 15. marts udløb fristen for at søge ind på en videregående uddannelse igennem kvote 2. På VIA i Randers er der i alt kommet 765 ansøgninger. Sygeplejerskeuddannelsen har en stigning på 5 procent i forhold til sidste år, mens pædagogerne har fået 3 procent færre ansøgninger end i 2020. Psykomotorikuddannelsen har fået 9 procent færre ansøgninger end sidste år. Mens den nye i klasse på VIA i Randers, professionsbachelor i skat, der har modtaget 19 ansøgninger.  

”Vi er godt tilfredse med kvote 2-tallene. Antallet af kvote 2-ansøgninger til VIAs uddannelser er steget markant de seneste 10 år, og derfor kan tallene ikke blive ved med bare at stige – slet ikke i en tid med mindre ungdomsårgange. Faktisk ser vi det som virkelig positivt, at der trods corona-situationen igen i år samlet set er en pæn søgning til VIAs uddannelser i Randers. Og så håber vi, at vores nuværende studerende meget snart får lov til at møde ind igen fysisk efter lang tids onlineundervisning på grund af corona. Og ikke mindst at alle de studerende, der starter på en af VIAs fire uddannelser i Randers efter sommerferien, må få fysisk undervisning på vores campusser,” siger prorektor på VIA, Gitte Sommer Harrits.

Ny uddannelse i skat på campus Randers

Fra sommeren 2021 er det også muligt at læse til professionsbachelor i skat på VIA i Randers. Uddannelsen har i alt modtaget 19 ansøgninger.

”På Campus Randers får de tre eksisterende uddannelser til pædagog, sygeplejerske og psykomotorisk terapeut fra september i år følgeskab af en uddannelse til professionsbachelor i skat. En tilsvarende skatteuddannelse åbnede VIA i Herning i 2019, og den har været så meget i vækst, at VIA nu også søsætter en skatteuddannelse den østlige del af regionen. Uddannelsen til professionsbachelor i skat ruster de studerende med efterspurgte kompetencer inden for beskatning, skattejura, regnskab, forretningsudvikling, bekæmpelse af skatteunddragelse, it og kommunikation,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits. 

Flere studiepladser til sygeplejerskerne

På sygeplejerskeuddannelsen har de modtaget i alt 334 ansøgninger mod 319 sidste år. Og det er godt, at så mange har valgt sygeplejerskeuddannelsen i Randers, for de har i år fået øget deres studiepladser med 15 flere i Randers.

”Sundhedsuddannelserne modtager hvert år rigtig mange ansøgninger fra kvalificerede ansøgere, og fra i år har vi fra politisk hold fået lov til at øge optaget med i alt 65 studiepladser på sygeplejerskeuddannelsen permanent for at imødekomme manglen på sygeplejersker,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits fra VIA University College. 

Pædagoguddannelsen med et endnu højere fagligt niveau

Ansøgningerne til pædagoguddannelsen er faldet med 2,7 procent i forhold til sidste år, men der er rigeligt med ansøgere til at fylde studiepladserne op – i alt 284 ansøgninger er havnet på pædagoguddannelsen i Randers.

”Der bliver i de kommende år brug for endnu flere pædagoger i forlængelse af de øgede personalenormeringer i landets daginstitutioner og den stigende efterspørgsel efter pædagoger også på ungdomsområdet, socialområdet og ældreområdet. I VIA har vi fokus på at imødekomme arbejdsmarkedets behov for dygtige pædagoger og vil derfor meget gerne have hver eneste stol på pædagoguddannelsen fyldt op – også uden for de største byer. Et konkret tiltag for at gøre uddannelsen endnu mere tiltrækkende og prestigefyldt er en forestående udvikling af uddannelsen, der er besluttet politisk, og som vil give bedre rammer og et endnu højere fagligt niveau,” siger Gitte Sommer Harrits. 

Kun ansøgning i kvote 2

Psykomotorikuddannelsen er den eneste af de fire VIA uddannelser i Randers, der udelukkende optager studerende igennem kvote 2. De har i år 9 færre ansøgninger end sidste år, men stadig 128 ansøgninger, heraf 85 førsteprioritetsansøgninger til 53 studiepladser. De studerende, der søger ind på psykomotorikuddannelsen skal alle til en adgangsgivende samtale, hvis de opfylder adgangskravene.

Gældende for sygeplejerske-, pædagog- og skatteuddannelsen er, at der først er ansøgningsfrist gennem kvote 1 den 5. juli, og, at VIA optager flest studerende gennem kvote 1. Det er derfor først til sommer, VIA får overblik over årets samlede antal ansøgertal.

Kontakter

Kontakt for yderligere info
Gitte Sommer Harritz
Prorektor for VIA University College
Telefon: 87 55 18 76
Mail: gish@via.dk

Hanne Duus
Journalist på VIA University College
Telefon: 87 55 14 10
Mail: hd@via.dk

Billeder

Links

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 20.000 studerende fordelt i 11 byer i Region Midtjylland.

VIA har 42 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser og er en af Nordens største udbydere af kompetenceudvikling.

VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution i både 2014, 2018 og 2019.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum