Region Hovedstaden

Stort samarbejde om strøm og køl på Rigshospitalet i Glostrup

Del

Et stort samarbejde mellem det private erhvervsliv og Region Hovedstaden skal sikre forsyningen af strøm og køl på Rigshospitalet, Glostrup. Aftalen er den første af sin art og kommer begge parter til gode.

Når det nye neurorehabiliteringshus står færdigt i Glostrup i 2018, øger det Rigshospitalets kapacitet i Glostrup med ca. 20 %. Det stiller store krav til køling, nødstrøm og eldistribution. Derfor har Region Hovedstaden indgået et offentligt-privat partnerskab med Coromatic A/S, som skal levere det nye, større forsyningsanlæg i et anlægsbudget på 59 mio.kr. og et samlet budget på 100 mio. kr. over en 15-årig periode. Coromatic A/S vandt udbuddet i december 2015 og står dermed for at opføre anlægget og drive anlægget i den 15-årige periode.

Skaber jobs og vækst
Projektet har politisk opbakning, da det som del af regionens vækst- og udviklingsstrategi, styrker samarbejdet mellem regionen og det private erhvervsliv. Samtidig lever anlægget op til regionens krav om miljømæssig bæredygtighed i forhold til vækst og driftssikkerhed.

- Det er et rigtigt spændende samarbejde, vi har indledt med Coromatic A/S. Samtidig med, at vi får en stabil, økonomisk forsvarlig og kompetent løsning, så møder vi også vores mål med at arbejde tættere sammen med det private erhvervsliv og dermed være med til at skabe vækst og jobs i regionen, siger formand for miljø- og trafikudvalget, Jens Mandrup (SF).

Stabil drift
Coromatic A/S har stort kendskab til hospitalsdrift og er specialist med mange års erfaring inden for køling og nødstrøm. Og det har været en væsentlig grund til, at Region Hovedstaden og Rigshospitalet har valgt at indlede samarbejdet.

– Jeg har fuld tillid til, at Coromatic A/S er den rigtige partner til opgaven. Deres løsning vil være med til at sikre, at hospitalet også fremadrettet får en stabil drift af de livskritiske tekniske anlæg, der er væsentlige for hospitalets pleje og behandling af patienter, siger centerdirektør Morten Christiansson, Servicecentret på Rigshospitalet.

Fordele for begge parter
Det er første gang, at Region Hovedstaden indgår et partnerskab med en privat virksomhed om et anlæg, der er så vigtigt som køling, el og nødstrøm er for et hospital. Et offentligt-privat partnerskab giver fordele for begge parter. Den private investor får en 15-årig kontrakt på drift og vedligehold, mens hospitalet på den anden side kan trække på den private leverandørs kompetencer, og samtidig får budgetsikkerhed i en lang periode. Samarbejdet åbner også for, at der løbende investeres i energiforbedringer under hele kontraktens løbetid. Det vil således til hver en tid være muligt at forbedre de etablerede anlæg til gavn for miljøet.

Regionsrådet vedtog den endelige godkendelse af finansieringsmodellen og dermed projektet den 19. november 2014. Planlægningen af projektet er godt i gang. Byggestart forventes i løbet af sommeren 2016 med ibrugtagning af de nye anlæg i sommeren 2017.

Yderligere oplysninger:

  • Formand for miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup (SF), mobil: 31 34 88 98
  • Centerdirektør Morten Christiansson, Servicecentret på Rigshospitalet mail: morten.christiansson@regionh.dk, tlf.: 35 45 55 78
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf.: 70 20 95 88

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Donation på 60. mio kr. fra Novo Nordisk Fonden til BørneRiget på Rigshospitalet skal skabe et kraftcenter for børnekirurgisk forskning og behandling i Region Hovedstaden7.12.2017 12:26pressemeddelelse

En bevilling på 60 mio. fra Novo Nordisk Fonden til Region Hovedstaden skal være med til at bringe BørneRiget på Rigshospitalet helt i front med den mest avancerede kirurgi til børn og unge på både forsknings-, udviklings- og behandlingsområdet. Donationen i form af tre professorater skal være med til at virkeliggøre visionen med BørneRiget: at skabe et hospital i verdensklasse for børn, unge, fødende og deres familier samt styrke samspillet mellem forskning og behandling til gavn for patienterne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum