Teknologisk Institut

Stort potentiale for dansk droneteknologi

Del

Endnu tøver erhvervslivet i Danmark overfor droneteknologien. Det viser den første danske kortlægning af brug af droner professionelt i Danmark. Men potentialet for dansk droneteknologi er stort.

Indtil videre er det især mediebranchen, som har taget brugen af små ubemandede flyvende droner til sig. Det viser den første danske kortlægning af brugen af professionelle civile droner, foretaget af Teknologisk Institut. Kortlægningen viser, at 45 % af de 249 virksomheder, der er identificeret som brugere af droner i Danmark, er medievirksomheder.

- Dronerne bliver i første omgang især anvendt til foto og videooptagelser. Men de internationale erfaringer viser, at der er langt flere anvendelsesmuligheder for civile droner. Her har vi kun set begyndelsen i Danmark. Det er klart et marked i bevægelse, og flere virksomheder kommer i det kommende år til at skabe forretning ved at udnytte drone- teknologi til fx overvågning, sikkerhed, logistik, kontrol, opmåling, underholdning mv., siger centerchef Stig Yding Sørensen, Teknologisk Institut.

Ifølge kortlægningen kommer arkitekt- og ingeniørvirksomheder ind på andenpladsen med 9%, mens kategorien undervisning, videnskabelig forskning og udvikling kommer ind på tredjepladsen med 7% af de identificerede professionelle brugere af droner i Danmark.

I udlandet skaber drone-teknologien ny vækst og nye forretningsmuligheder. Det internationale markedsanalyse-bureau Frost og Sullivan forventer nærmest en tidobling i omsætningen i de kommende fem år. Den årlige globale droneproduktion forventes at stige fra ca. 140.000 til 1.677.000 droneplatforme frem mod 2020. Det er en forventet stigning i den globale indtjening på droner fra 693 millioner USD til 6,7 milliarder USD. Indtjeningen dækker både brug af droner og udvikling af teknologi til droner.

I Danmark har Teknologisk Institut med støtte fra Forsknings- og innovationsstyrelsen og Innovationsfonden taget fat på flere udviklingsprojekter om droner - fx om brug af droner til landbruget og for at udvikle dansk teknologi til verdensmarkedet for droner. Det drejer sig bl.a. om udvikling af avancerede måle- og sensorsystemer til at udvide værdien af drone-optagelser fra luften, 3D printede letvægtsdele til droner og udvikling af højteknologiske hybrid energisystemer, som kan holde droner længere tid i luften.

- I Danmark er vi stærke til kombination af flere teknologier. Det har vi vist både med udvikling af robotter og nye materialer. Vi kommer til at arbejde med integration af teknologi, som kan tilføre nye egenskaber til droner - og som derfor kan understøtte nye forretningsmuligheder for danske virksomheder som teknologi-leverandører til droner, siger direktør Anne-Lise Høg Lejre, Teknologisk Institut.

Yderligere oplysninger: Centerchef Stig Yding Sørensen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2704, mail: stys@teknologisk.dk


Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige, DTI Polska, DTI Spain samt 50 % af Syddansk Teknologisk Innovation A/S.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 10 66 - eller kommunikation@teknologisk.dk

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige, DTI Polska og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 27 69 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Hent logoer og designguide her

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum