DI Vestsjælland

Stort potentiale for at få flere unge ind på erhvervsuddannelserne på Sjælland

Del

Der er brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Samtidig er mere end hver fjerde student i de sjællandske kommuner ikke kommet i gang med en kompetencegivende uddannelse to år efter, at huen er kommet på. Vis dem vejen til erhvervsuddannelserne, vi har brug for dem, lyder opfordringen fra tre lokale DI-formænd.

På Sjælland var mere end hver fjerde fra studenterårgangen fra 2017 endnu ikke kommet videre i uddannelse i efteråret 2019. Det vil sige mere end to år, efter de fik studenterhuen. Det var cirka 1.580 studenter, viser tal fra Dansk Industri.

I Stevns og Holbæk er det henholdsvis 31 og 30 procent af de unge med en studentereksamen, der endnu ikke var i gang med at læse videre efter to år. I Køge og Næstved er det 29 procent og 28 procent i Roskilde, Vordingborg og Odsherred.

- Virksomhederne efterlyser lige nu flere faglærte medarbejdere, og derfor er det meget bekymrende, at der er for lille søgning mod erhvervsskolerne, men også at der er så stor en gruppe studenter, som endnu ikke er videre efter mere end to år. Der er brug for dem ude på virksomhederne, og derfor skal vi have både kommuner, erhvervsskoler, folkeskoler og Studievalg Danmark på banen, siger formand for DI Sydsjælland Klaus Rønholt.

Samtidig er flere sjællandske kommuner langt fra målsætningen om, at 25 procent af eleverne fra 9. og 10. klasse skal tage en erhvervsuddannelse. Værst ser det ud i Roskilde, hvor kun 15 procent af en årgang søger mod erhvervsuddannelserne. I Lejre er det 17 procent, mens det er 18 procent i Solrød.

- Der bliver uddannet alt for få unge til at erstatte de store årgange af faglærte, som lige om lidt går på pension. Derfor er der behov for, at de mange unge, som endnu ikke læser videre efter deres studentereksamen, ser mod erhvervsuddannelserne og overvejer en ekstra gang, om ikke det er noget for dem. Og her har både forældrene, folkeskolerne og Studievalg Danmark en vigtig opgave i at vise eleverne alle de muligheder, der er, siger Carsten K. Jensen, formand for DI Roskilde/Køge Bugt.

Nu er det tid for folkeskolens ældste elever
Om kort tid udløber fristen for at søge ind på en gymnasial uddannelse, mens erhvervsuddannelserne kan optage hele året.

- En erhvervsuddannelse giver mulighed for et spændende arbejde i virksomheder i hele landet, og der er høj jobsikkerhed. Endvidere giver uddannelserne mulighed for jobs i udlandet, drive egen virksomhed og læse videre. Det har vi været for dårlige til at fortælle. Hvis vores kommuner og erhvervsskoler vil tage udfordringen op, så hjælper vi gerne med f.eks. virksomhedsbesøg, klassebesøg eller andet, siger formand for DI Vestsjælland Steen Søgaard og tilføjer:

- Hvis vores virksomheder også i fremtiden skal kunne finde medarbejdere i nærområdet, så er det nødvendigt at få flere folkeskoleelever og unge med en studentereksamen til at søge mod erhvervsuddannelserne.

Kontakter

Formand for DI Sydsjælland Klaus Rønholt, telefon 40 41 97 59
Formand for DI Vestsjælland Steen Søgaard, telefon 30 83 70 80
Konsulent for DI Roskilde/Køge Anders Hjort Jensen, telefon 27 13 49 89

Vedhæftede filer

Information om DI Vestsjælland

DI Vestsjælland
DI VestsjællandFølg pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Vestsjællands kommuners erhvervsklima er på det jævne – men Sorø viser vejen.30.11.2020 19:30:00 CET | Pressemeddelelse

De vestsjællandske kommuner ligger igen i år i den nedre halvdel i Danmarks største undersøgelse af forholdene for virksomhederne i landets kommuner, Dansk Industris undersøgelse Lokalt Erhvervsklima. Dog er kommunerne samlet blevet gode til at bruge private leverandører, og det offentlig-private samarbejde er meget vigtigt for erhvervslivet. Og så bryder Sorø Kommune billedet, og kommer som den eneste sjællandske kommune i år i top 10 med en flot 7. plads.

Rollemodel og ambassadør for fremtidens elektrikere vinder DI Vestsjællands lærlingepris 202013.8.2020 15:38:23 CEST | Pressemeddelelse

DI Vestsjællands lærlingepris går til en lærling, der både har godt humør, høj faglighed og en imponerende evne til at overkomme vanskeligheder. Jens Baileu Withs nysgerrighed og engagement bringer ham rundt til mange forskellige opgaver på lærepladsen, H. Lundbeck A/S i Lumsås, og skulle løsningen ikke lige ligge for, så finder han den selv. Og det foregår med en smittende glæde og en god bemærkning, hvis stemningen skulle blive lidt trist.

DI Vestsjællands PraktikPladsPris går til Slagelse Transportcenter16.6.2020 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Slagelse Transport Center gør en helt særlig indsats for at uddanne dygtige chauffører til transportbranchen, hvor en uddannelse ikke er en selvfølge. Imponerende 500 lærlinge er det blevet til siden begyndelsen af 90’erne, og det ligger helt i tråd med virksomhedens ånd. Derfor modtog Slagelse Transportcenter i dag DI Vestsjællands PraktikPladsPris 2020. Prisen blev uddelt på virksomheden (foto fra overrækkelsen kan rekvireres, se nedenstående kontaktoplysninger).

Kommuner får 45 forslag til corona-hjælp til Vestsjællands erhvervsliv4.5.2020 13:27:26 CEST | Pressemeddelelse

Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark, så hjulene kan køre rundt i dansk økonomi. I Vestsjælland er der iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med lokale virksomheder. Derfor lancerer Dansk Industri (DI) 45 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme så helskindet som muligt ud af krisen. - I kampen mod coronavirus har de vestsjællandske kommuner gjort en vigtig forskel for tusindvis af virksomheder og arbejdspladser, der i de seneste uger har kæmpet for at holde hjulene kørende i dansk økonomi. Men samtidig har vi kurs mod den værste økonomiske krise i nyere tid, og det kalder på en helt særlig indsats og et endnu tættere samarbejde mellem de vestsjællandske kommuner og erhvervslivet, siger Steen Søgaard, senior vice president i Lu

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum