DI Hovedstaden

Stort potentiale for at få flere unge ind på erhvervsuddannelserne i Nordsjælland

Del

Der er brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Samtidig er en stor andel af studenterne i de nordsjællandske kommuner endnu ikke i gang med en kompetencegivende uddannelse, mere end to år efter huen kom på. Vis dem vejen til erhvervsuddannelserne, vi har brug for dem, lyder opfordringen fra DI Hovedstaden.

I Nordsjælland var mere end hver fjerde af studenterårgangen fra 2017 endnu ikke kommet videre i uddannelse i efteråret 2019 – det vil sige mere end to år, efter de fik studenterhuen. Det svarer til cirka 1.500 studenter, viser tal fra Dansk Industri.

I Gribskov var 32 procent – altså næsten hver tredje – af de unge med en studentereksamen endnu ikke i gang med at læse videre efter to år. I Allerød, Frederikssund, Gentofte, Halsnæs og Hillerød nærmede andelen sig de 30 procent, mens tallet var lidt lavere i de resterende kommuner.

- Virksomhederne skriger efter medarbejdere med en erhvervsuddannelse. Så det springer i øjnene, at så stor en gruppe af studenter ikke er videre i uddannelse. Måske har de unge indset, at den akademiske vej ikke er for dem, så potentialet for at vise dem en mere erhvervsrettet karrierevej er kæmpestor. Men vi har brug for, at både kommuner, erhvervsskoler og Studievalg Danmark kommer på banen, så vi kan løfte i folk, siger Kenneth Aaby Sachse, formand for DI Hovedstadens arbejdskraftudvalg og CFO i FOSS.

Nu er det tid for folkeskolens ældste elever
Det handler ikke kun om at vise vejen for de unge, som efter gymnasiet stadig ikke er startet på en kompetencegivende uddannelse. Flere folkeskoleelever bør også søge ind på en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse, lyder det fra Kenneth Aaby Sachse.

- Forældre har en meget vigtig opgave i at vise deres børn, at der er andre uddannelsesveje end gymnasiet. Samtidig skal folkeskolerne vejlede eleverne i hele paletten af muligheder. En erhvervsuddannelse giver både mulighed for at arbejde i udlandet, drive egen virksomhed, læse videre og en høj jobsikkerhed. Det er en meget sikker vej, og det bør vi fremhæve, når vi snakker om den erhvervsrettede uddannelsesvej, siger han.

I starten af marts er der frist for at søge ind på en gymnasial uddannelse, mens erhvervsuddannelserne kan optage hele året.

Kontakter

Regional konsulent for DI Hovedstaden Rikke Steen Sørensen, telefon 30 28 12 98

Vedhæftede filer

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFølg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum