Stort potentiale for at få flere unge ind på erhvervsuddannelserne i Nordsjælland
Der er brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Samtidig er en stor andel af studenterne i de nordsjællandske kommuner endnu ikke i gang med en kompetencegivende uddannelse, mere end to år efter huen kom på. Vis dem vejen til erhvervsuddannelserne, vi har brug for dem, lyder opfordringen fra DI Hovedstaden.
I Nordsjælland var mere end hver fjerde af studenterårgangen fra 2017 endnu ikke kommet videre i uddannelse i efteråret 2019 – det vil sige mere end to år, efter de fik studenterhuen. Det svarer til cirka 1.500 studenter, viser tal fra Dansk Industri.
I Gribskov var 32 procent – altså næsten hver tredje – af de unge med en studentereksamen endnu ikke i gang med at læse videre efter to år. I Allerød, Frederikssund, Gentofte, Halsnæs og Hillerød nærmede andelen sig de 30 procent, mens tallet var lidt lavere i de resterende kommuner.
- Virksomhederne skriger efter medarbejdere med en erhvervsuddannelse. Så det springer i øjnene, at så stor en gruppe af studenter ikke er videre i uddannelse. Måske har de unge indset, at den akademiske vej ikke er for dem, så potentialet for at vise dem en mere erhvervsrettet karrierevej er kæmpestor. Men vi har brug for, at både kommuner, erhvervsskoler og Studievalg Danmark kommer på banen, så vi kan løfte i folk, siger Kenneth Aaby Sachse, formand for DI Hovedstadens arbejdskraftudvalg og CFO i FOSS.
Nu er det tid for folkeskolens ældste elever
Det handler ikke kun om at vise vejen for de unge, som efter gymnasiet stadig ikke er startet på en kompetencegivende uddannelse. Flere folkeskoleelever bør også søge ind på en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse, lyder det fra Kenneth Aaby Sachse.
- Forældre har en meget vigtig opgave i at vise deres børn, at der er andre uddannelsesveje end gymnasiet. Samtidig skal folkeskolerne vejlede eleverne i hele paletten af muligheder. En erhvervsuddannelse giver både mulighed for at arbejde i udlandet, drive egen virksomhed, læse videre og en høj jobsikkerhed. Det er en meget sikker vej, og det bør vi fremhæve, når vi snakker om den erhvervsrettede uddannelsesvej, siger han.
I starten af marts er der frist for at søge ind på en gymnasial uddannelse, mens erhvervsuddannelserne kan optage hele året.
Kontakter
Regional konsulent for DI Hovedstaden Rikke Steen Sørensen, telefon 30 28 12 98
Vedhæftede filer
Information om DI Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden
Marcus tager elevatoren op i karrieren som årets lærling i Hovedstaden25.2.2021 14:13:21 CET | Pressemeddelelse
22-årige Marcus Sommer Lindquist har under sin uddannelse til automatiktekniker hos KONE A/S vist sig som en førsteklasses lærling, både hvad angår faglighed, ansvar, initiativ og eventyrlyst. Derfor hædres han med DI Hovedstadens Lærlingepris 2021.
Stort potentiale for at få flere unge ind på erhvervsuddannelserne i hovedstaden24.2.2021 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Der er brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Samtidig er en stor andel af studenterne i hovedstadskommunerne endnu ikke i gang med en kompetencegivende uddannelse mere end to år efter, huen er kommet på. Vis dem vejen til erhvervsuddannelserne, vi har brug for dem, lyder opfordringen fra DI Hovedstaden.
WindowMaster åbner vinduer til verden og hædres med DI-pris2.2.2021 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Coronakrisen har ikke bremset WindowMasters ambitioner om et globalt gennembrud. Virksomheden i Vedbæk gentænkte forretningen og har formået at fastholde aktiviteten i en svær periode. WindowMaster er et forbillede i dansk erhvervsliv og modtager derfor DI Hovedstadens Initiativpris 2020.
Johannes Fog modtager DI Hovedstadens Praktikpladspris 202020.11.2020 14:05:37 CET | Pressemeddelelse
DI Hovedstaden hædrer i år trælast- og byggecentervirksomheden Johannes Fog A/S med DI’s Praktikpladspris. Prisen hylder virksomheder, der gør en særlig indsats for at uddanne de faglærte medarbejdere, som virksomhederne kommer til at mangle i de kommende år.
Ny formand for DI Hovedstaden11.6.2020 15:38:42 CEST | Pressemeddelelse
Ved generalforsamling 11. juni blev Peter Lanng Nielsen, adm. direktør for Keolis Danmark A/S ny formand for DI Hovedstaden.
DI med opfordring til hovedstadens kommuner: Der er brug for en særlig indsats4.5.2020 13:37:44 CEST | Pressemeddelelse
Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark, så hjulene kan køre rundt i dansk økonomi. I hovedstaden er der iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med lokale virksomheder. Derfor lancerer DI 45 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme så helskindet som muligt ud af krisen. - Vi har set rigtig mange gode initiativer fra Hovedstadens kommuner. Alt fra fremrykninger af anlægsprojekter til særlige taskforces, der skal hjælpe de lokale erhvervsliv. Men samtidig har vi kurs mod den værste økonomiske krise i nyere tid, og det kalder på en helt særlig indsats og et endnu tættere samarbejde mellem Hovedstadens kommuner og erhvervslivet, siger formand for DI hovedstaden Poul Skadhede. DI anbefaler blandt andet, at man styrker samarbejdet med jo
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum