Det Kongelige Teater

Stort hæderslegat til kunstnere fra Det Kongelige Teater

Del

Det Kongelige Kapels bestyrelse har i år haft fornøjelsen af at uddele Holger Bruusgaards Legat til to fremragende kunstnere ved Det Kongelige Teater. Legatet er et hæderslegat og består i år, ud over æren, af to legatportioner á 35.000 kr.

Årets to prismodtagere er:

Kgl. Kapelmusica Emilie Eskær, cellist.
Årets prismodtager fra Kapellet evner at tilpasse sit høje niveau perfekt til alle de forskellige roller hun indtager som musiker. Hvad enten hun spiller kammerkoncert med Eskær Trioen, spiller de store soli i opera – og balletrepertoiret eller sidder midt i cellogruppen, udstråler hun altid den allerhøjeste grad af professionalisme, engagement og klangskønhed.

Som medlem af koncertkomitéen har hun kastet endnu et talent ind i at opretholde og udvikle Kapellets niveau.

Sine Bundgaard, sopran.
Sine har siden sin debut på Det Kgl. Teater i 2003 sunget et forbløffende varieret udvalg af roller fra Michaela i Bizets Carmen til titelrollen i Alban Bergs Lulu. Altid gestaltet med vokalt overskud og dramatisk tyngde.

Sine er altid dybt inde i sit stof og hendes musikalske og dramatiske overblik gør det til en
fornøjelse at spille sammen med hende fra orkestergraven. Vi glæder os til snart at opleve hende som Jenny Smith i Det Kgl. Teaters opsætning af Brecht/Weills ”Byen Mahagonnys storhed og fald”.

Om Holger Bruusgaards legat
Bruusgaard blev født i Mellerup ved Randers 11. oktober 1884. Den unge Holger nåede både musik-, kunst- og teaterstudier i København inden sit 25. leveår, så hans forældre, moderen Katrine og faderen murermester Chresten Bruusgaard, må formodes at have oplevet sønnens succes på operascenen.

Forældrene døde begge, da han var 43 år, hvor han for længst var blevet ansat på Det Kongelige Teater og havde succes som en af Danmarks fremmeste sangere. Han kastede med sin smukke klang glans over roller som Wolfram i Wagners Tannhäuser, Escamillo i Bizets Carmen, Ford i Verdis Falstaff, Papageno i Mozarts Tryllefløjten samt mange andre store baryton-partier.

Holger Bruusgaard blev udnævnt til Kongelig Kammersanger i 1936. Han forlod Det Kongelige Teater i 1938, og da hans hustru året efter døde, trak han sig helt tilbage fra musiklivet. Men ægteparret efterlod sig ved testamente en stor formue til kommende generationer af musikere og sangere, kaldet ’Kgl. Kammersanger Holger Bruusgaards Legat’.

Legatet uddeles én gang årligt til to kunstnere. I fundatsen står, at renterne skal deles mellem en musiker med udviklingsmuligheder fra Det Kongelige Kapel og en ung sanger, hvor der ’tages mest muligt hensyn til stemmens skønhed’. Det er den til enhver tid siddende bestyrelse for Det Kongelige Kapel, der uddeler legaterne på Holger Bruusgaards fødselsdag 11. oktober

Kontakter

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum