Det Kongelige Teater

Stort balletlegat uddelt fra Gamle Scene

Del

Efter en fejende flot premiere på ”Balanchines Juveler” uddelte Annie Detlefs og balletmester Nikolaj Hübbe i aftes "Annie og Otto Johs. Detlefs' Balletpris". I år fik ikke een, men to dansere det store udvekslingslegat: Stephanie Chen Gundorph og Birgitta Lawrence.

"Balanchines Juveler" Foto: Costin Radu
"Balanchines Juveler" Foto: Costin Radu

Udvekslingsaftaler for balletdansere fra Den Kongelige Ballet med dansere fra andre verdensanerkendte balletkompagnier er et markant løft til udviklingen af kompagniets dansere og dermed kompagniet. Udvekslinger er uhyre givtige og vigtige i en hver dansers karriereforløb. Det, at blive kastet ud i nye udfordringer og blive set på af nye øjne, opleve et anderledes repertoire og møde kollegaer fra andre arbejdskulturer, er alfa omega i enhver kunstners løbebane for ikke at stagnere og blive fastlåst i det vante og gængse.

Udvekslingerne finder sted mellem Den Kongelige Ballet og andre store internationale balletkompagnier, eksempelvis American Ballet Theatre, English National Ballet, National Ballet of Canada og Den Norske National Ballet. 

Aftalerne kan både favne etablerede stjernedansere i balletten eller som i år unge og spirende talenter som Stephanie Chen Gundorph og Birgitta Lawrence. Begge danserinder er  korpsdansere og uddannet fra Det Kongelige Teaters Balletskole.

Parallelt med udvekslinger af balletdansere har det stor værdi for Den Kongelige Ballet at kunne sende sine instruktører og lærere på inspirationsrejser til store kompagnier i verden og at invitere instruktører og undervisere til det danske kompagni. Det er afgørende for kontinuerligt at bevare det unikke tekniske og kunstneriske niveau at få udenlandske kompetencer til kompagniet. "Instruktørlegatet" bliver i år tildelt Claire Still.

Legatet udpeger også hvert år en danser, som har ydet en ekstra indsats for kompagniet. Det kan være den gode kollega, den der altid tager den ekstra tørn eller den, som sikrer det gode arbejdsmiljø. Det går i år til korpsdanser Bryan Steenstra.

Annie og Otto Johs. Detlefs' Balletpris uddeles for fjerde år i træk og for første gang bliver udvekslingslegatet tildelt hele to dansere. Sidste år gik udvekslingsprisen til Benita Bünger, der var i Kongliga Svenska Operan i Stockholm. I år modtager Stephanie Chen Gundorph og Birgitta Lawrence altså det prestigefyldte legat. De skal til henholdsvis Sverige og USA.

Kontakter

Billeder

"Balanchines Juveler" Foto: Costin Radu
"Balanchines Juveler" Foto: Costin Radu
Download
Korpsdanser Birgitta Lawrence Foto: Natascha Ryvald
Korpsdanser Birgitta Lawrence Foto: Natascha Ryvald
Download
Korpsdanser Stephanie Chen Gundorph foto: Natascha Ryvald
Korpsdanser Stephanie Chen Gundorph foto: Natascha Ryvald
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum