Det Kongelige Teater

Stort balletlegat til Bournonvilledanserinder

Del

Solodanser Amy Watson og korpsdanser Astrid Elbo modtog i dag balletmester Hans Becks mindelegat på hver 40.000 kr.

Solodanser Amy Watson
Solodanser Amy Watson

Silja Schandorff, der sidder i legatbestyrelsen for balletmester Hans Becks mindelegat, gav ballerinaerne følgende ord med på vejen: 

"Amy, du er vokset op i USA og alligevel er den danske bournonville tradition blevet dit stærkeste kort. Alene i år har du brillierer både som Teresina i Napoli og som Sylfiden. Astrid, når du sidder helt bagerst på scenen i en birolle stjæler dit skuespiltallent næsten fokus fra danserne midt på gulvet. Men du kan i den grad også danse -både i det klassiske og i det ultramoderne repertoire."

Begge danserinder kan opleves i vigtige roller i Silja Schandorff og Nikolaj Hübbes nyopsætning af Giselle på Gamle Scene fra den 29. oktober. 

Om Amy Watson, solodanser: 
Født 1981

Nationalitet  Amerikansk (Washington DC)

Uddannelse  School of American Ballet.
Var tilknyttet Suzanne Farrell's Company, før hun i 2000 blev ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, hvor hun i 2003 blev udnævnt til solist, og i 2007 blev udnævnt til solodanser.

Vigtigste hovedpartier på Det Kongelige Teater:
Other Dances, Aurora i Tornerose, Odette/Odile i Svanesøen, Kitri i Don Quixote, Anita i West Side Story, Titania og Hermia i En Skærsommernatsdrøm, Teresina i Napoli, Ballarinaen i Etudes, Myrtha i Giselle, Irma i Abdallah. Prinsessen i Nøddeknækkeren, Victorine i Konservatoriet, Maitresse i Manon, Olga i Onegin, Sophie i Livjægerne på Amager, Sylfiden og Effy i Sylfiden, Helena og Emilia i Romeo og Julie, Kalypso og Kirke i Odysseen, Prinsesse Henriette i Den lille Havfrue, Mercedes i Don Quixote, Betsy i Anna Karenina og Babe i Come Fly Away.

Om Astrid Elbo, korpsdanser: 
Født 1994

Nationalitet  Dansk

Uddannelse Det Kongelige Teaters Balletskole
Blev ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010 og korpsdanser i 2012.

Vigtigste partier på Det Kongelige Teater:
Pas de quatre, Araberdans i Nøddeknækkeren, Nanina i Kameliadamen og 1. sylfiden i Thomas Lunds Kom Bamse, nu balletter vi!, Dryadedronningen i Don Quixote og ungarnsk danser i Svanesøen. 

Kontakter

Billeder

Solodanser Amy Watson
Solodanser Amy Watson
Download
Korpsdanser Astrid Elbo
Korpsdanser Astrid Elbo
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Pressemeddelelse: Elskovsdrikken31.10.2017 12:58pressemeddelelse

Det Kongelige Teater har den store fornøjelse at kunne præsentere Den Jyske Operas version af operaen ’Elskovsdrikken’ af Donizetti. Det er en af de lettest tilgængelige og mest populære i det italienske repertoire. En rørende historie i to akter om den måske nok naive, men til gengæld gode, ærlige og oprigtigt forelskede bondeknold Nemorino, der er faldet for den smukke og rige Adina, der desværre er forelsket i en anden mand. Nemorinos kur til Adina udvikler sig til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore. Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?Den unge britiske instruktør Harry Fehr debuterer på Den Jyske Opera, når han sammen med den svenske dirigent Per-Otto Johansson skaber en sjov og romantisk version af klassikeren.Den

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum