Sweco

Størstedelen af Europas byer mangler klimatilpasningsplaner

Del

Kun én ud af fire europæiske byer har en plan for, hvordan de vil imødekomme fremtidens klimaforandringer. Der er stadig tid til at handle – men vi er nødt til at hæve tempoet drastisk.

Den værste oversvømmelseskatastrofe i mere end 100 år ramte for nyligt det sydlige Frankrig og det nordlige Italien, hvor den franske kystby Nice var én af de byer, der var hårdest ramt. Det forventes, at de ekstreme klimarelaterede vejrhændelser i vores byer vil stige i både hyppighed og omfang i de kommende årtier.

På trods af de stigende klimaudfordringer er det i dag kun 26 procent af Europas byer, der har en tilpasningsplan for fremtidens klimaforandringer – og blandt disse byer har de fleste problemer med implementeringen på grund af hindringer fra ufleksible organisationer og inkompatible regler.

Ti eksemplariske byer

I en ny rapport guider Sweco byerne til, hvordan man accelererer klimatilpasninger for at følge med konsekvenserne af klimaændringerne.

”Gennem interviews og omfattende forskning har vi identificeret fire tendenser inden for byplanlægning og klimatilpasning, som er tydelige forhindringer og udfordringer for byplanlæggere. Baseret på tendenserne har vi samlet ti eksemplariske cases fra de førende europæiske byer, der viser, hvordan vi kan løse udfordringerne,” siger Jonathan A. Leonardsen, markedschef for Urban Resilience and Development i Sweco.

I København arbejdes der eksempelvis med intelligente, datadrevne løsninger, sensorer og big data til at fremtidssikre byen mod klimaforandringer. I Berlin har man indført differentierede tariffer for regnvands- og spildevandsregulering. Det har gjort det muligt at få finansiering til både store og små tilpasningsinitiativer. Og i Barcelona stiler de efter at overstige EU's minimumsstandarder for adgang til grønne områder pr. indbygger med en helhedsplan for træer i byrummet.

“Planning for Climate Adaptation” er den femte i rækken af Urban Insight-rapporter fra Sweco om emnet klimahandling, hvor eksperter fremhæver specifikke data, fakta og viden, der er nødvendige for at planlægge og designe sikre og klimatilpassede byer i fremtiden.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Sweco

Sweco
Sweco
Ørestads Boulevard 41
2300 København S

+45 7220 7207https://www.sweco.dk/

Sweco er Europas største virksomhed indenfor arkitektur- og ingeniørrådgivning med kontorer i 14 lande. Virksomhedens 17.500 medarbejdere planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund og løser hvert år opgaver i 70 lande over hele kloden. Sweco er noteret på Nasdaq Stockholm og omsatte i 2019 for 20 milliarder svenske kroner.

I Danmark er Sweco én af de førende rådgivningsvirksomheder på vækstmarkeder inden for vand, energi, transport, planlægning og design. Virksomhedens decentrale organisation er opbygget, så det er muligt at arbejde på tværs af faglige og geografiske grænser og dermed sætte virksomhedens samlede viden i spil til gavn for kundernes projekter.

Den decentrale tilgang giver mange små agile teams med stor handle- og beslutningskraft, højt kundenærvær og engagement. Sweco tilbyder multidisciplinær, integreret rådgivning ud fra den overbevisning, at det skaber størst mulig værdi for kunden, og vi ønsker at være kendt som den mest imødekommende og engagerede partner med anerkendt ekspertise.

Følg pressemeddelelser fra Sweco

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sweco

Lad os redefinere byrummet – og prioritere mennesker først28.4.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Mere end 70% af indbyggerne i europæiske byer er udsat for luftforurening ifølge Det Europæiske Miljøagentur, og Verdenssundhedsorganisationen WHO vurderer, at 1 million dødsfald i Europa hvert år er relateret til fysisk inaktivitet. Nøglen til en sundere, mere produktiv, grønnere og mindre forurenet by kan være en ny måde at planlægge og designe på, der tager afsæt i ideen om en fælles hastighed i byens gader.

Sweco Danmark fastholder rekordhøjt indtjeningsniveau og toplinie-vækst i corona-året 202015.4.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I et udfordrende år har arkitekt- og ingeniørvirksomheden formået at løfte omsætningen og vokse organisationen. Omsætningen stiger med 4% til 1,3 mia. kr., mens indtjeningsevnen fastholdes i niveauet 8%. ”Vi har oplevet modvind, men ikke nedgang,” siger CEO Dariush Rezai, der sender en stor cadeau til medarbejderne for at arbejde sig ud af de udfordringer, som 2020 bød på. 2021 er startet fornuftigt, og der rekrutteres nu til alle dele af forretningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum