Udenrigsministeriet

Større tryghed om erhvervsfremstød i Corona-krisen

Del

Corona skaber stor usikkerhed om muligheden for at gennemføre erhvervsfremstød. Regeringen har stort fokus på behovet for at hjælpe dansk eksport i gang igen. Derfor er der afsat yderligere 10 mio. til at kompensere koordinatorer af fælles erhvervsfremstød, og dermed deltagende virksomheder for tabte udgifter, idet en Corona-særordning på området forlænges året ud. Det er godt for eksporten, og dermed godt for Danmark. Eksporten som helhed ventes at aftage med 10,2%, og vareeksporten specifikt med 7,7% i 2020.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler i den forbindelse:

”Alle brænder for at komme ud over stepperne og få genstartet dansk eksport. Men Corona-krisen medfører bare en stor risiko for, at rigtig meget bliver aflyst, også eksportfremstød. Her er det vigtigt, at vi holder hånden under erhvervslivet, så man trods risikoen fortsat tør investere i at planlægge fælles fremstød. Så som handelsminister er jeg rigtig glad for, at vi nu kan fortsætte med at hjælpe erhvervsorganisationer og virksomheder, som arbejder for at fremme dansk eksport via erhvervsfremstød til udlandet.”

For yderligere kontakt:

Udenrigsministeriets pressevagt, pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Forhandlinger om servicekontrakten på Thulebasen er afsluttet28.10.2020 19:07:22 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod og Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender og Energi Steen Lynge har netop afsluttet forhandlingerne om sagen vedr. servicekontrakten på Thulebasen. Aftalen giver større grønlandsk aftryk og nytte, samt enighed om en plan for det fremtidige samarbejde mellem Grønland og USA underskrevet af Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og den amerikanske ambassadør Carla Sands.