SMVdanmark

Større lønkompensation hjælper, men er ikke nok

Del
Med justeringen af trepartsaftalen kan Corona-ramte virksomheder nu få større tilskud til medarbejdere, der ikke fyres, men hjemsendes. Det er gode nyheder for de mange, der har valgt ordningen, siger vicedirektør i SMVdanmark Jakob Brandt. Han tvivler dog på, at det ændrer billedet for særligt mange virksomheder og efterlyser også muligheden for fleksibilitet i forhold til hjemsendelser.
Et løft på 30.000 kr. for lønkompensation hjælper, men det er ikke nok, siger vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt. Foto: Ulrik Jantzen/BuroJantzen.com
Et løft på 30.000 kr. for lønkompensation hjælper, men det er ikke nok, siger vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt. Foto: Ulrik Jantzen/BuroJantzen.com

SMVdanmark kvitterer for, at regeringen og arbejdsmarkedets parter har revideret trepartsaftalen og opjusteret loftet for lønkompensation til medarbejdere, der pga. Coronakrisen sendes hjem i stedet for at blive fyret.

”Det er klart, at det her er rigtig godt nyt for en del af vores medlemmer, der har valgt at gøre brug af ordningen. Det er et skridt mere i den rigtige retning. En frisør med fem fastansatte hjemsendt havde indtil nu stadig 50.000 kr. i månedlige udgifter på medarbejderne. Nu kan hun få de 20.000 kr. af dem dækket. Det betyder meget, og det takker vi for,” siger Jakob Brandt.

”Men selv efter, at loftet for lønkompensation pr. hjemsendte medarbejder nu er hævet til 30.000 kr., vil rigtig mange virksomheder stadig sidde tilbage med meget store personaleomkostninger. Derfor vil fyringer fortsætte i stort tal. Vi havde gerne set, at man var gået med Venstres forslag på 45.000 kr. Det havde i langt højere grad reddet de medarbejdere, man har talt om i den her forbindelse,” siger Jakob Brandt.

Havde også ønsket en mere fleksibel ordning

Han mener også, at man burde have aftalt en mere fleksibel ordning, hvor virksomhederne kan tilpasse løbende og sende folk hjem i takt med, at omsætningen falder, og hvor den lønkompenserede medarbejder i et vist omfang vil kunne arbejde.

”Virksomhederne kunne have været imødekommet med mere fleksibilitet, fx ved at virksomheder, der forudser at måtte fyre 30 pct. over de næste tre måneder, kan sende folk hjem på lønkompensation i takt med omsætningsfaldet og ikke absolut skal hjemsende alle involverede fra dag 1.”

”Derudover er det - med tanke på genstarten af virksomhederne - også vigtigt at holde virksomheden kørende i et vist omfang. Der ville det også have væretrigtig godt, hvis virksomheden, for den lønandel de stadig betaler, kunne få lov at lade medarbejderen arbejde,” siger Jakob Brandt.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Et løft på 30.000 kr. for lønkompensation hjælper, men det er ikke nok, siger vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt. Foto: Ulrik Jantzen/BuroJantzen.com
Et løft på 30.000 kr. for lønkompensation hjælper, men det er ikke nok, siger vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt. Foto: Ulrik Jantzen/BuroJantzen.com
Download

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Formandskabet skal bruges til at forenkle regler – ellers har vi ikke råd til øget konkurrenceevne og forsvar19.6.2025 13:34:29 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks EU-formandskab skal bruges til at sikre mindre bureaukrati og enklere regler, hvis vi vil styrke Europas konkurrenceevne og finansiere et robust fælles forsvar. SMVdanmark ser formandskabet som en historisk chance for at sætte regelforenkling øverst på EU’s dagsorden – til gavn for de millioner af små og mellemstore virksomheder over hele Europa.

Aktindsigt viser store forskelle i brugen af juniormesterlære: Flere kommuner løfter ikke ansvaret10.6.2025 10:33:25 CEST | Pressemeddelelse

SMVdanmark har søgt aktindsigt i brugen af den nye juniormesterlæreordning hos landets kommuner. Resultatet viser store geografiske forskelle. I nogle kommuner deltager over 10 procent af eleverne, mens andre ikke har én eneste tilmeldt. SMVdanmark opfordrer til, at alle kommuner kommer i gang med at bruge ordningen, som kan gøre en stor forskel for unge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye