Sikkerhedsstyrelsen

Stormvarsling: Pas på flyvende trampoliner

Del
Vejrmeldingen lover vindstød af stormstyrke og kuling. Det betyder, at trampolinerne i de danske haver kan få sig en flyvetur. Hver fjerde børnefamilie med en havetrampolin hverken pakker trampolinen ned eller fastgør den, viser en rundspørge.

”Et kraftigt vindstød kan sende trampolinen på afveje, hvilket kan forårsage skader på både bil, hus og ikke mindst dig selv eller andre. Skaderne kan forebygges, hvis trampolinen tages ned og bringes indendørs. Hvis ikke pladsen er til det, bør trampolinen fastgøres solidt til jorden,” siger Mette Cramon, kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen.

Man kan eksempelvis fastgøre trampolinen med stærke pløkker og nylonsnor eller simpelthen vende den på hovedet og lægge tunge ting oven på den – eksempelvis mursten eller betonklodser.

Lad trampolinen gå i vinterhi

En undersøgelse foretageti marts 2017 af Epinion for Børneulykkesfonden viser, at mange danske børnefamilier i efterårs- og vintersæsonen glemmer vedligeholdelsen af deres havetrampolin.

Knap halvdelen af de 353 adspurgte danske børnefamilier med trampoliner svarede i undersøgelsen, at de lader den stå uden for året rundt. Hver fjerde børnefamilie svarer, at de heller ikke binder trampolinen fast.

”Så snart vi når hen på efteråret, er de fleste børn alligevel færdige med at hoppe på den, og derfor er det en god anledning til at pakke trampolinen sammen. På den måde bliver den ikke mørnet og rusten af vintervejret, hvilket kan føre til skader eller ulykker, når børnene skal tage trampolinen i brug igen,” siger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Fakta

Forbrugerrådet TÆNK, Sikkerhedsstyrelsen og Børneulykkesfonden har sammen lavet kampagnen ”Hop med hovedet”, som har til formål at mindske antallet af trampolinulykker.

Hvert år bliver tusindvis af børn behandlet for skader efter uheld på trampoliner. Kampagnen sætter fokus på børns adfærd på havetrampoliner og forebyggelse af ulykkerne.

Læs mere om kampagnen her: http://xn--brneulykkesfonden-00b.dk/kampagner/hjemmet/hop-med-hovedet

Undgå trampolinskader – tips til ulykkesforebyggelse

1. Pas på flyvende trampoliner – sørg for at de ikke kan lette

Da havetrampoliner ofte er meget lette, og derfor ikke kan stå fast i efterårsblæsten, er det mest optimale at tage trampolinen ind og opbevare den nedpakket, indtil det bliver forår. Ved at tage den ind, sikrer du, at trampolinen ikke blæser væk eller udsættes for frost og skader. Har du ikke mulighed for at opbevare havetrampolinen indenfor, så pak den gerne sammen og læg den et tørt sted.

Hvis trampolinen ikke kan pakkes sammen, så fastgør rammen til underlaget f.eks. med nogle kraftige pløkker i jorden, så den ikke blæser væk ved vindstød eller storm.  Fjern sneen løbende fra dugen, så vægten og fugten ikke belaster og beskadiger dug og fjedre.

2. Tjek fjedre og kantpuder, før du hopper løs
Det danske vejr er hårdt for havetrampoliner. Derfor er det en god ide at tjekke trampolinen grundigt og regelmæssigt. Tjek især fjedre og kantpuder for slitage, men også nettet. Selve trampolindugen skal ses efter i sømmene efter huller og revner.

Pressehenvendelser

  • Ninna Andreasen, pressekonsulenti Sikkerhedsstyrelsen, tlf. 25 43 16 78
  • Mare Bødtker, PR- og Kommunikationsansvarlig i Børneulykkesfonden, tlf. 30 37 85 10

Billeder

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Sikkerhedsstyrelsens pressetelefon: 22 38 44 51

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye