3F

Stormøde: Over 800 buschauffører kræver fair arbejdsvilkår

Del

Minut-tyranni, urealistiske køreplaner og manglende pauser - tid til at trykke STOP!

Forhandlingssekretær Kim Poder, transportgruppen i 3F, er ikke i tvivl:

- Søndagens stormøde i Odense Congress Center er et vink med en vognstang til politikere og trafikselskaber om, at buschaufførerne har fået nok: Tid til at trykke STOP, som er deres slogan for indsatsen.

- Flere end hver tredje af landets buschauffører har svaret på 3Fs spørgsmål, og syv ud af ti klager over ikke at kunne holde de nødvendige pauser, fordi køreplanerne er skruet sammen ved et skrivebord i et regneark.

- Det rammer i høj grad også passagerne. Børn og unge, der kommer for sent til undervisning, lønmodtagere som stempler for sent ind på jobbet. Andre passagerer, der ikke kommer tidsnok frem til omskiftning til ny bus eller tog.

Buschaufførerne oplever et uholdbart pres med nærmest planlagt stress, fordi køreplanerne ikke tager højde for vind og vejr, omskiftelige trafikforhold og krav til passagerservice.

- Jeg ser frem til dialogen på stormødet med over 800 buschauffører fra hele landet. Vi skal diskutere, hvordan vi kan sikre anstændige, fair arbejdsvilkår med tid til både kørepauser og tid til mad og drikke og toiletbesøg.

- Det her er ikke et mellemværende med chaufførernes arbejdsgivere, busselskaberne. Når vi har afklaringsspørgsmål med dem, arbejder vi på at løse det gennem den sædvanlige dialog og armlægning på det danske arbejdsmarked med mulighed for fagretslig tvistløsning og så naturligvis ved vores overenskomstforhandlinger.

- Men vi har stressede chauffører og køreplaner, der ikke holder. Færre afgange og busruter pga. nedskæringer på de kollektive busruter. Det rammer ikke de velbjærgede danskere, som kan anskaffe sig en ekstra bil for at løse deres transportbehov.

- Det rammer danskere med en tyndslidt tegnebog og beboerne i de tyndest befolkede dele af landet. Som bagefter tilmed bliver beskyldt for ikke at være tilstrækkeligt mobile, når de skal søge nyt arbejde. De politiske prioriteter og trafikselskabernes praksis hænger simpelt hen ikke sammen med danskernes og chaufførernes dagligdag, siger forhandlingssekretær Kim Poder, transportgruppen i 3F.

Stormødet i Odense Congress Center starter kl. 10. Medierne er inviteret til at overveje den første time af stormødet, som forventes at slutte omkring kl. 15.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere info og kommentarer, kontakt 3F's pressetelefon 8892 8892

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

3F: Velkommen til ny DI-direktør9.5.2019 11:12:25 CESTPressemeddelelse

3Fs formand Per Christensen byder i en kommentar den nye direktør for DI, Lars Sandahl Sørensen, velkommen: - Jeg glæder mig – også på det personlige plan – til, at vi sammen skal finde løsninger på nogle af de udfordringer, danske virksomheder og lønmodtagere står over for, og ser frem til et godt samarbejde. - Den danske arbejdsmarkedsmodel er kendetegnet ved et tillids- og respektfuldt samarbejde, også når der er tale om interesseforskelle i forhold til vores medlemmer. - Jeg er overbevist om, at Lars Sandahl Sørensen vil bidrage positivt til dialogen mellem parterne. - Det direkte samarbejde omfatter – udover overenskomsterne – bl.a. den danske indsats for realiseringen af FNs verdensmål, også i udviklings- og vækstlandene med flere arbejdspladser på anstændige vilkår og generel bæredygtig vækst.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum