3F

Stormøde: Over 800 buschauffører kræver fair arbejdsvilkår

Del

Minut-tyranni, urealistiske køreplaner og manglende pauser - tid til at trykke STOP!

Forhandlingssekretær Kim Poder, transportgruppen i 3F, er ikke i tvivl:

- Søndagens stormøde i Odense Congress Center er et vink med en vognstang til politikere og trafikselskaber om, at buschaufførerne har fået nok: Tid til at trykke STOP, som er deres slogan for indsatsen.

- Flere end hver tredje af landets buschauffører har svaret på 3Fs spørgsmål, og syv ud af ti klager over ikke at kunne holde de nødvendige pauser, fordi køreplanerne er skruet sammen ved et skrivebord i et regneark.

- Det rammer i høj grad også passagerne. Børn og unge, der kommer for sent til undervisning, lønmodtagere som stempler for sent ind på jobbet. Andre passagerer, der ikke kommer tidsnok frem til omskiftning til ny bus eller tog.

Buschaufførerne oplever et uholdbart pres med nærmest planlagt stress, fordi køreplanerne ikke tager højde for vind og vejr, omskiftelige trafikforhold og krav til passagerservice.

- Jeg ser frem til dialogen på stormødet med over 800 buschauffører fra hele landet. Vi skal diskutere, hvordan vi kan sikre anstændige, fair arbejdsvilkår med tid til både kørepauser og tid til mad og drikke og toiletbesøg.

- Det her er ikke et mellemværende med chaufførernes arbejdsgivere, busselskaberne. Når vi har afklaringsspørgsmål med dem, arbejder vi på at løse det gennem den sædvanlige dialog og armlægning på det danske arbejdsmarked med mulighed for fagretslig tvistløsning og så naturligvis ved vores overenskomstforhandlinger.

- Men vi har stressede chauffører og køreplaner, der ikke holder. Færre afgange og busruter pga. nedskæringer på de kollektive busruter. Det rammer ikke de velbjærgede danskere, som kan anskaffe sig en ekstra bil for at løse deres transportbehov.

- Det rammer danskere med en tyndslidt tegnebog og beboerne i de tyndest befolkede dele af landet. Som bagefter tilmed bliver beskyldt for ikke at være tilstrækkeligt mobile, når de skal søge nyt arbejde. De politiske prioriteter og trafikselskabernes praksis hænger simpelt hen ikke sammen med danskernes og chaufførernes dagligdag, siger forhandlingssekretær Kim Poder, transportgruppen i 3F.

Stormødet i Odense Congress Center starter kl. 10. Medierne er inviteret til at overveje den første time af stormødet, som forventes at slutte omkring kl. 15.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere info og kommentarer, kontakt 3F's pressetelefon 8892 8892

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

3F opruster – åbner kontor i Bruxelles4.2.2019 12:21:06Pressemeddelelse

Op mod 80 procent af dansk lovgivning er direkte påvirket af EU og har stor betydning for 3F’ernes arbejdsliv. Derfor skruer Danmarks største fagforbund 3F gevaldigt op for interessevaretagelsen i Bruxelles med et nyt kontor i byen. Her skal tre ansatte kæmpe for at rette op på balancen i forhold til de danske arbejdsgiveres mange EU-lobbyister. - Nu må det være lønmodtagernes tur. Vi skal sikre at vores medlemmer bliver hørt, når EU vedtager lovgivning, der har direkte betydning for 3F’erne. Det kan vi meget bedre gøre, når vi er til stede i Bruxelles, siger Tina Christensen, næstformand i 3F. - Beslutninger i EU har ofte direkte betydning for vores medlemmer, også for deres løn- og arbejdsvilkår. - Danmark er blevet et rigere land med et tæt samarbejde med vores nabolande pga. vores EU-medlemskab. Men samtidigt slås vi ikke mindst med mange sager om social dumping, hvor den frie bevægelighed resulterer i pres på løn- og arbejdsvilkår på bl.a. danske byggepladser, landevejstransporter

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum