Beskæftigelsesministeriet

Stormøde om ukrainere i job

Del

Mandag vil regeringen, arbejdsmarkedets parter, virksomheder, organisationer og interessenter på et stormøde udveksle idéer og erfaringer for på bedst mulige måde at hjælpe fordrevne ukrainere i arbejde.

For at udvikle løsninger og effektive forløb for fordrevne ukrainere, der gerne vil finde job i Danmark, bliver der holdt et stormøde den 4. april. Stormødet kommer i forlængelse af oprettelsen af Partnerskab om ukrainere i job, som regeringen, DA, FH, Akademikerne, KL og Danske Regioner blev enige om i midten af marts måned.

På stormødet vil ca. 150 deltagere, heriblandt ministre, myndigheder, organisationer og virksomheder, gennem oplæg og workshops arbejde sammen om at skabe de bedst mulige rammer for at få fordrevne ukrainere hurtigt og godt ind på det danske arbejdsmarked.

Beskæftigelsesministeren, udlændinge- og integrationsministeren, børne- og undervisningsministeren, social- og ældreministeren samt minister for fødevarer, landbrug og fiskeri deltager på dagen.

Stormødet bliver holdt mandag den 4. april på Radisson Blu Scandinavia Hotel på Amager fra kl. 09.00-12.30.

Pressen vil have mulighed for at stille bilaterale spørgsmål til stormødedeltagerne, heriblandt beskæftigelsesministeren, udlændinge- og integrationsministeren og social- og ældreministeren fra kl. 08.40-09.00 og igen efter kl.12.15. Desuden vil der være mulighed for pressen for at deltage og filme i den første time af stormødet.

Pressefolk skal kunne fremvise pressekort og have tilmeldt sig hos Beskæftigelsesministeriets presseenhed inden fredag den 1. april kl. 15.00.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Anbefalingerne fra Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning er nu klar4.5.2022 09:32:14 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har et pensionssystem i særklasse. Men for at ruste systemet til fremtiden er der behov for nogle ændringer: en lempeligere regulering af folkepensionsalderen, der sikrer mere lige pensionsvilkår på tværs af generationer, en styrkelse af incitamenterne til pensionsopsparing samt at pensionsydelserne kommer til at afspejle, at pensionister er blevet økonomisk bedre stillet.

Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning inviterer til pressemøde2.5.2022 11:59:56 CEST | Pressemeddelelse

Ved et pressemøde den 4. maj 2022 kl. 9.30 i Skuespilhuset vil Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning præsentere sin rapport og anbefalinger. Tilmelding til pressemødet er nødvendig og skal ske til pressevagten i Beskæftigelsesministeriet: fkn@bm.dk. Der skal fremvises gyldigt pressekort, og pressekortet skal bæres synligt. Praktisk Dato: 4. maj 2022. Tid: 9.30 (der er adgang til lokalet fra kl. 9.00). Sted: Skuespilhusets foyer, Sankt Annæ Plads 36, 1250 København K. Deltagere Medlemmer af Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning deltager: Jørn Neergaard (formand), tidl. beskæftigelsesminister og tidl. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension og formand i Forsikring & Pension Dorrit Vanglo, direktør for LD Fonde Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, professor i økonomi ved Københavns Universitet Lars Andersen, direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Teknisk gennemgang Pressen er desuden inviteret til teknisk gennemgang af Kommi

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for marts 202229.4.2022 08:16:36 CEST | Pressemeddelelse

I marts 2022 var der 72.000 ledige. Det er 1.300 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 1,8 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu nede på 2,5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Dagens ledighedstal understregner endnu engang, at dansk økonomi er i storform. Ledigheden er faldet med yderligere knap 1.300 personer og samtidig fortsætter beskæftigelsen i vejret. Det er ikke kommet af sig selv, men skyldes blandt andet, at regeringen har ført en ansvarlig og retfærdig økonomisk politik. - Det glæder mig selvsagt, at ledigheden nu er helt i bund. På vegne af os alle, men især de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som nu har fået en fod indenfor på arbejdsmarkedet. Dem skal vi gøre alt, hvad vi kan for at holde fast i. - Selvom dansk økonomi er i storform, så sætter krigen i Ukraine selvfølgelig også sit tydelige præg herhjemme. Forbrugerpriserne tordner lige nu i vejret, og det mærke

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum