SEAS-NVE

Stormløb på SEAS-NVE’s Fiberpulje

Del

170 ansøgninger med i alt 4.866 adresser. Så mange ligger i den bunke, som fibernetselskabet Fibia nu er i gang med at kigge grundigt igennem, efter fristen for at søge Fiberpuljen udløb den 15. marts. Den nye pulje er finansieret af energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE og skal bidrage til økonomisk vækst og udvikling i særligt udfordrede områder på Sjælland og Øerne.

Ansøgningerne til SEAS-NVE's Fiberpulje er strømmet ind fra alle egne af Sjælland og Øerne. Hver orange cirkel på kortet repræsenterer en af de 170 ansøgninger der tilsammen rummer i alt 4.866 adresser fordelt på over 500 virksomheder, 4.100 privatboliger og 250 sommerhuse.
Ansøgningerne til SEAS-NVE's Fiberpulje er strømmet ind fra alle egne af Sjælland og Øerne. Hver orange cirkel på kortet repræsenterer en af de 170 ansøgninger der tilsammen rummer i alt 4.866 adresser fordelt på over 500 virksomheder, 4.100 privatboliger og 250 sommerhuse.

At der er stort behov og interesse for hurtigt bredbånd, vidste Fibia og SEAS-NVE godt, inden de lancerede den 50 millioner kroner store Fiberpulje i midten af januar. Det var bare at kigge på antallet af ansøgninger til den statslige bredsbåndspulje, som modtog 167 ansøgninger om tilskud til projekter i hele Danmark. De 48 af dem var fra Region Sjælland, som i grove træk er sammenfaldende med SEAS-NVE’s forsyningsområde. Ti projekter fik tilskud.

Alligevel er det overvældende, at Fiberpuljen har fået så mange ansøgninger, lyder det fra fibernetselskabet Fibia, der står for at udvælge og etablere de projekter, der snart vil modtage besked om, at de får fibernet med støtte fra Fiberpuljen.

Mange danskere koblet af den digitale udvikling
– Selv om vi dagligt er i kontakt med ildsjæle, der kæmper for at få tidssvarende internet til deres område, er vi overvældede over interessen for Fiberpuljen. 170 ansøgninger er imponerende og understreger, at mange danskere er koblet af den digitale udvikling – ikke mindst i Vest- og Sydsjælland samt på øerne, siger administrerende direktør Fibia, Casper Holst-Christensen.

De 170 ansøgninger rummer i alt 4.866 adresser fordelt på over 500 virksomheder, 4.100 privatboliger og 250 sommerhuse. Og ansøgningerne spænder vidt – fra nogle få husstande til ansøgninger, hvor over 100 virksomheder og private er gået sammen om en ansøgning. 

376 millioner kroner til fibernet i 2017
Det er den ene af Fibias to ejere, den andelsejede sjællandske energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE, der har finansieret Fiberpuljen. Administrerende direktør i SEAS-NVE, Jesper Hjulmand, glæder sig over at  hjælpe fibernettet længere ud i de tyndt befolkede områder i regionen.

 – Med Fiberpuljen har vi rakt hånden ud til alle dem, der indtil i dag har haft lange udsigter til at få en tidssvarende bredbåndsforbindelse. Den hånd har overvældende mange virksomheder og privatpersoner taget imod. Med Fiberpuljens 50 millioner kroner kommer SEAS-NVE til at investere i alt 376 millioner kroner i fiberudrulning alene i 2017. Størstedelen går til Sjælland og Øerne. Det kommer til at give regionen et gevaldigt digitalt løft, siger Jesper Hjulmand og fortsætter:

– I dag er lynhurtigt fibernet en forudsætning for vækst, øget produktivitet og konkurrenceevne. Hvis vi ikke får yderområderne med i tide, risikerer vi en yderligere skævvridning mellem land og by. Det bliver en stor samfundsopgave at dække behovet i de kommende år og kræver milliardinvesteringer. Hverken fibernetselskaberne eller regeringen kan løfte opgaven alene.

Region Sjælland er den del af Danmark, hvor færrest borgere og virksomheder har en tidssvarende internetforbindelse. Ifølge Energistyrelsen kæmper mere end hver tredje husstand i regionen med langsom adgang til dagligdags ting som at åbne deres e-boks, arbejde hjemmefra, streame tv-serier, lave lektier eller dele videoer og billeder. Derudover er sløvt internet kritisk for mange erhvervsdrivende i de mindre samfund.

Konstant udbygning af fibernet i både øst og vest
I Fibia er medarbejderne allerede trukket i arbejdstøjet, understreger administrerende direktør Casper Holst-Christensen. Han glæder sig til at levere lynhurtigt internet, tv og telefoni til de 1500-2000 nye virksomheder og husstande der nu får mulighed for at koble sig på fibernettet med støtte fra Fiberpuljen.

– Vi er glade for, at SEAS-NVE har gjort det muligt at nå endnu længere ud i denne del af Danmark. I Fibia fortsætter vi derudover med at udbygge den digitale infrastruktur med investeringer på flere hundrede millioner kroner årligt, som blandt andet går til bedre forbindelser i yderområderne både vest for og øst for Storebælt, siger Casper Holst-Christensen.

Interessen større end Fiberpuljen kan imødekomme
Det står allerede nu klart at ansøgerantallet langt overstiger mulighederne for at imødekomme alle ønsker. Fibia er allerede i gang med at behandle alle ansøgninger og beregne de enkelte projekter og oplyser at man regner med at kunne give svar til alle ansøgere inden udgangen af april.

FAKTA

  • Fiberpuljen er på 50 mio. kr. og er en ekstraordinær investering fra SEAS-NVE. Desuden har SEAS-NVE investeret ekstraordinære 50 mio. kr. i hurtigere udrulning af allerede planlagte projekter i 2017.
  • De i alt 100 millioner ekstraordinære kroner fra SEAS-NVE i 2017 skal bidrage til udviklingen i områder, der har svært ved at klare nutidens – og fremtidens – krav til hurtigt og stabilt internet.
  • SEAS-NVE investerer alene i 2017 i alt 376 millioner kroner i udrulning af fibernet.
  • SEAS-NVE har ind til i dag investeret et milliardbeløb i udrulning af fibernet.
  • Det er Danmarks største fibernetselskab, Fibia, der står for udvælgelse af de områder, der får støtte fra Fiberpuljen.
  • 34% af husstandene i Region Sjælland har så dårlig en internetforbindelse, at de ikke kan klare nutidens – og fremtidens – krav*.
  • Fibia leverer internet fra Waoo, der er kåret som Danmarks bedste internetudbyder fem år i træk**.

* Kilde: Energistyrelsen
** Loyalty Group. Bedst i test 2012-2016.

Yderligere informationer:

SEAS-NVE:
Presseansvarlig Pia Rosager Dinesen
E-mail: prd@seas-nve.dk
Mobil: 20221900

Fibia:
Kommunikationskonsulent Kasper Brøndum Andersen
E-mail: kan@fibia.dk
Mobil: 41746797

Nøgleord

Billeder

Ansøgningerne til SEAS-NVE's Fiberpulje er strømmet ind fra alle egne af Sjælland og Øerne. Hver orange cirkel på kortet repræsenterer en af de 170 ansøgninger der tilsammen rummer i alt 4.866 adresser fordelt på over 500 virksomheder, 4.100 privatboliger og 250 sommerhuse.
Ansøgningerne til SEAS-NVE's Fiberpulje er strømmet ind fra alle egne af Sjælland og Øerne. Hver orange cirkel på kortet repræsenterer en af de 170 ansøgninger der tilsammen rummer i alt 4.866 adresser fordelt på over 500 virksomheder, 4.100 privatboliger og 250 sommerhuse.
Download
Administrerende direktør i SEAS-NVE, Jesper Hjulmand, glæder sig over at  hjælpe fibernettet længere ud i de tyndt befolkede områder i regionen.

 – Med Fiberpuljen har vi rakt hånden ud til alle dem, der indtil i dag har haft lange udsigter til at få en tidssvarende bredbåndsforbindelse. Den hånd har overvældende mange virksomheder og privatpersoner taget imod, siger Jesper Hjulmand.
Administrerende direktør i SEAS-NVE, Jesper Hjulmand, glæder sig over at hjælpe fibernettet længere ud i de tyndt befolkede områder i regionen. – Med Fiberpuljen har vi rakt hånden ud til alle dem, der indtil i dag har haft lange udsigter til at få en tidssvarende bredbåndsforbindelse. Den hånd har overvældende mange virksomheder og privatpersoner taget imod, siger Jesper Hjulmand.
Download

Information om SEAS-NVE

SEAS-NVE
SEAS-NVE
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.seas-nve.dk/

Følg pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra SEAS-NVE

SEAS-NVE vil bekæmpe digital ulighed med milliardstor fiberudrulning3.10.2018 13:03pressemeddelelse

Danmarks største andelsejede energi- og fibernetkoncern, SEAS-NVE vil sikre alle lige gode muligheder for at deltage i nutidens og fremtidens digitale samfund. SEAS-NVE tilfører derfor 3,4 mia. kr. i en fiberudrulning på det vestlige og sydlige Sjælland, Lolland, Falster og øerne over de næste fem år gennem datterselskabet Fibia. Ambitionen er, at alle selskabets andelshavere inden udgangen af 2023 tilbydes adgang til 1 Gb/s (1000/1000 Mbit) fremtidssikret fibernet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum