Niras A/S

Stormfloder truer Randers - men projekt 'Klimabånd' er svaret

Del

Området ved Randers Fjord er udpeget som ét af de 10 risikoområder i Danmark, hvor skaderne ved stormflod vil være størst. Et projekt viser, hvordan man kan koble byudvikling med klimasikring.

Det er en betydelig udfordring, som Randers Kommune står over for i de kommende år. Med sin placering langs Gudenåen og fjorden har Randers en unik geografisk beliggenhed, som kommunen ønsker at udnytte til attraktive bydele, hvor naturen samler byen og vandet frem for at adskille dem.

Men Randers Fjord er efter EU’s oversvømmelsesdirektiv udpeget som et af de 10 risikoområder i Danmark, hvor skaderne ved stormflod vil være størst:

”Randers er særligt udfordret af stigende vandstande og risiko for stormfloder i takt med klimaforandringerne. Historisk har den registrerede vandstand været op til to meter over daglige vande. Hvis en stormflod optræder samtidig med meget vand i Gudenåen fra et skybrud eller stor vinterafstrømning, kan vandstanden i Randers-området blive ekstra kritisk,” siger Sara Bugge Ploug, som er ekspertisechef i NIRAS. 

Randers har derfor sat gang i en ambitiøs byudviklingsplan. Over de næste to-tre årtier omdanner kommunen 55 hektar langs Gudenåen og Randers Havn til boliger og rekreative formål, hvor klimasikringen er i højsædet.

Læs mere på niras.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Niras A/S

Niras A/S
Niras A/S
Sortemosevej 19
3450 Allerød

+45 4810 4200https://www.niras.dk

NIRAS er en international rådgivende ingeniørvirksomhed. Vi har flere end 280 eksperter, som er beskæftiget inden for vand og forsyning. Til dagligt arbejder mange af disse som projektledere eller specialister på opgaver, der handler om at klimasikre Danmarks byer, forhindre oversvømmelser og beskytte landets kystlinjer. 

Følg pressemeddelelser fra Niras A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Niras A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum