Codan Forsikring A/S

Storm i weekenden: Hver fjerde boligejer er ikke forberedt

Del

Med stormen Malik er der i weekenden risiko for både vindstød af orkanstyrke samt forhøjet vandstand flere steder, og det kan resultere i vejrskader på boligen. Alligevel erkender hver fjerde danske boligejer i en undersøgelse fra Codan, at de ikke foretager sig noget for at forebygge vejrskader, når det trækker op til storm. Det skyldes, ifølge danskerne selv, blandt andet manglende overblik.

Lørdag og søndag bevæger stormen Malik sig forbi Danmark, og det betyder travlhed hos forsikringsselskabet Codan. I følge DMI kan der nemlig komme vindstød af orkanstyrke med en hastighed på 33 til 35 meter i sekundet, hvilket er nok til bl.a. at kunne blæse tagsten ned, knække store grene og vælte træer.

På et normalt år modtager Codan tusindvis af anmeldelser af vejrskader rundt omkring i Danmark, og over de seneste fem år er antallet af vejrrelaterede skader steget med 10-12 pct.

Det er særligt i forbindelse med skybrud og stormvejr, at skaderne sker. Og erfaringen hos Codan er, at en stor del af de danske boligejere først tænker over konsekvenserne af vildt vejr, når kælderen er oversvømmet, tagstenene knuste, eller når havetrampolinen vender på hovedet i drivhuset.

Den erfaring bekræftes i en befolkningsundersøgelse lavet af Epinion på vegne af Codan. Her svarer hver fjerde danske boligejer, at de ikke forbereder boligen på vejrskader, når vejrudsigten melder om storm.

”Vi har altid travlt i vores skadesafdeling, når stormen raser, og vi sidder selvfølgelig også klar til at hjælpe vores kunder i weekenden. Vi kan nemlig tydeligt se det i typen af anmeldelser i og omkring et døgn med vildt vejr, at en del boligejere ikke forbereder deres hjem på vejrskader. Jeg tror, det handler rigtig meget om manglende tid, men i virkeligheden også mangel på indsigt i hvilke foranstaltninger, der er vigtigst. Det er værd at lave om på,” siger Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan.

Boligejerne ved ikke, hvad de skal gøre for at sikre deres bolig mod storm

Skadedirektørens bedste forklaring på de mange vejrskader er altså, at danskerne ikke når at forberede sig på vejret – eller ikke er klar over, hvordan det gøres bedst. Og det bud er ikke helt skævt fra virkeligheden.

Codans befolkningsundersøgelse viser nemlig, at 38 procent af danskerne ikke ved, hvad der generelt skal til for, at deres bolig er sikret mod fremtidige stormskader.

Derudover svarer hver femte danske boligejer, at de ikke har sikret deres bolig imod vejrrelaterede skader, fordi de mangler overblik over behovet.

”Der er rigtig meget, man kan gøre for at forberede sig på stormvejr, og det behøver hverken at være krævende eller dyrt. For eksempel er en af de vigtigste tommelfingerregler at fjerne løse genstande fra haven,” siger Henrik Bundgaard og fortsætter:

”Derfor håber jeg, at danskerne vil gøre det til en del af deres faste vejr-rutine, lige at gå en tur rundt om huset og flytte løse grene, trampoliner, lette fodboldnet og lignende væk fra huset. Selv den slags små forebyggende tiltag vil spare boligejerne for en masse uheldige penge og kræfter på bagkant af stormvejret.”

Skadedirektør Henrik Bundgaard deler her sine bedste råd til, hvordan du kan forebygge vejrrelaterede skader på din bolig – både i god tid og lige før en storm.

Gode råd til forebyggelse af vejrskader

Når der er varslet storm:

 • Følg vejrmeldingen på www.dmi.dk, i radioen eller på tv
 • Fjern løse genstande udenfor huset, fx havemøbler og trampolin
 • Fjern knækkede eller visne grene, der endnu ikke er faldet ned, hvis de er til fare for personer, bil eller hus
 • Luk porte, døre og vinduer
 • Lav en aftale med dine naboer om, at de går en runde i jeres have op til stormvejret, hvis du ikke er hjemme

Før der varsles storm:

 • Fastgør murede gavltrekanter sikkert til tagkonstruktionen
 • Tjek, at tagantenner er ordentligt fastgjorte
 • Tjek, at der ikke er løse dele ved skorstene
 • Tjek, at der ikke er løse rygsten på tegl- og betontage, og at eventuel understrygning er intakt. Du skal også sikre dig at tagstensbinderne ikke er rustet over
 • Fastgør løse tagplader/løse tagsten
 • Har du store træer, der står tæt ved dit eller naboens hus, så overvej om de bør fældes. Er de syge, eller har de rådne eller løstsiddende grene, skal træet/grenen fjernes.

Kilde: https://www.codan.dk/privat/forebyg-skade/vejr/storm

Nøgletal fra befolkningsundersøgelsen:

 • 24 procent af boligejerne forbereder sig ikke, når vejrudsigten melder om storm
 • Én ud af fem har ikke sikret boligen mod vejrrelaterede skader, fordi de ikke har overblik over behovet
 • 38 procent af de danske boligejere ved ikke, hvad der generelt skal til for, at ens bolig er sikret mod fremtidige stormskader

Om befolkningsundersøgelsen:

Codan har gennemført en befolkningsundersøgelse om danskernes holdninger til bolig og vejrskader. Analysen er baseret på cirka 2.000 webinterviews af danske boligejere indsamlet via Epinion i perioden 20. maj - 16. juni 2021. Undersøgelsen er vægtet på køn, alder, region og boligtype, således undersøgelsen er repræsentativ for de danske boligejere

Kontakter

Billeder

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet 50% af den canadiske forsikringskoncern Intact Financial Corporation og 50% af danske Tryg A/S. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Cyber-svindlere jagter os som aldrig før17.11.2022 09:31:43 CET | Pressemeddelelse

Hver dag får 211 danskere misbrugt deres kreditkort online. Tre gange i timen tikker en anmeldelse om cyberkriminalitet ind hos politiet. De seneste tre år har flere end 450.000 danskere været udsat for online kriminalitet. Og alene blandt Alm. Brand Groups kunder fortæller hver fjerde i en undersøgelse, at de har oplevet at få deres kreditkortoplysninger eller e-mails misbrugt. Ny cyberforsikring hos Alm. Brand og Codan er klar med både gode råd og hjælp, hvis dine data er blevet misbrugt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum