Stiftelsen Georg Stages Minde

Store vinkedag 26. marts 2022 kl. 12-13

Del

Når Georg Stage afgår fra København, så starter det store eventyr for alvor. Efter det sidste kram og vink til familien, så tager endnu et elevhold ud på det store hav for der at søge fremtiden og livet.

Store Vinkedag ved Amaliekaj
Store Vinkedag ved Amaliekaj

Et togt på Georg Stage er både uddannelse og dannelse. Og det er dannelse af både en flok elever og af deres forældre.

Uddannelse går ud på, at de 63 elever får en uddannelse som ubefarne skibsassistenter. Det er en god uddannelse, som der er brug for i Det Blå Danmark og de unge er eftertragtede som arbejdskraft ude på skibene. I den forbindelse lærer de om arbejdssikkerhed, navigation, praktisk sømandsskab, svejsning og meget andet godt, som man kan bruge, når kan kommer ud i erhvervet.

Dannelse er, at de unge mennesker efter togt ikke bare har formelle komptencer. De har reelle komptencer forstået på den måde, at de har prøvet at bruge deres kundskaber i praksis og de har lært at bruge komptencerne sammen med andre på en arbejdsplads. Et skoleskib giver muligheden for både at træne kundskaber, bruge kundskaber og lære hvordan en arbejdsplads fungerer. Derfor kommer mere end 99,5% efter endt uddannelse i uddannelse eller arbejde.

Men også forældrene skal dannes. Og Store Vinkedag spiller en væsentlig rolle i det projekt. Der tager eleverne ordentligt afsked med deres forældre. Når skibet sejler har eleverne ikke adgang til computer, telefon eller internet. Det kan godt være hårdt for forældrene at vænne sig til. Ingen pludselige SMS og ingen mulighed for at følge de unge mennesker i døgnets firetyve timer. 

Men på Georg Stage ved vi, at det kan lade sig gøre. De unge mennesker er 18-22 år gamle og langt de fleste af dem kan i den alder klare sig uden mor og far i ganske lange tidsrum. Store Vinkedag er det sted, hvor man lærer at slippe sine børn og stole på, at de faktisk er klar til at flyve (eller rettere sejle) fra reden.

Dagen forløber på den måde, at forældre og elevernes gæster kan besøge skibet mellem 12 og 13. Klokken præcis 13 afgår Georg Stage. Der vil blive rig lejlighed til både at vinke, kramme og måske fælde en lille tåre.

Georg Stage afgår i år fra Amaliekaj ud for Mærsks hovedkvarter på Esplanaden. På grund af den sikkerhedspolitiske situation er Nyholm, hvor skibet ligger til hverdag lukket for gæster, hvorfor Mærsk venligst har ladet os bruge deres kaj til arrangementet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Store Vinkedag ved Amaliekaj
Store Vinkedag ved Amaliekaj
Download
Georg Stage ved Amaliekaj foran Mærsk hovedsæde
Georg Stage ved Amaliekaj foran Mærsk hovedsæde
Download
Afgang
Afgang
Download
Elever i arbejde
Elever i arbejde
Download

Information om Stiftelsen Georg Stages Minde

Stiftelsen Georg Stages Minde
Stiftelsen Georg Stages Minde
Krudtløbsvej 73B
1439 København K

+45 32 95 80 19https://georgstage.dk/

Georg Stage er verdens ældste, civile skoleskib og et forbillede for mange andre skibe. Det er også verdens eneste uafhængige skoleskib, fordi det ikke tilhører en skole på land ligesom andre skoleskibe.

Følg pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum