HK/Danmark

Store udfordringer forude for ny regering

Del

HK-formand Kim Simonsen ser både plusser og minusser i det netop offentliggjorte regeringsgrundlag. Et "disruptionråd" er et klart plus. Men han advarer mod så lav vækst i det offentlige, at der reelt er tale om besparelser

På plussiden står et såkaldt "disruptionråd", som regeringen vil nedsætte for at være et skridt foran den digitale udvikling.

På minussiden står en lav offentlig vækst.

HK-formand Kim Simonsen ønsker en nydannet trekløverregering tillykke med regeringsgrundlaget, men minder om, at en god portion realisme er på sin plads, og han påpeger, at den nye regering forsat er en mindretalsregering.

- Jeg tror ikke på, at regeringen kan samle 90 mandater om en minimal offentlig vækst på 0,3 pct. 0,3 pct er reelt en nedskæring, og det er stærkt problematisk. Vækst i den private sektor er nu engang afhængig af vækst i det offentlige, siger Kim Simonsen.

 

Til gengæld hilser han et stort og rungende velkommen til et såkaldt "disruptionråd". Rådet skal nedsættes, så Danmark kan sikre sig en andel af- og en plads i globaliseringen og den nye digitale økonomi.

- HK har i samarbejde med andre råbt på sådan et råd meget højt og meget længe, og vi har også længe arbejdet med at kortlægge området. Så nedsættelse af et råd er utrolig positivt. Her sparker den nye regering en åben dør ind, hvis den beder om støtte eller råd, siger Kim Simonsen.

 

Kontakt: Birgitte Hougaard, pressechef, 23811114

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum