Boligsiden.dk

Store prisstigninger på boligmarkedet i Region Midtjylland i 2015

Del

Huspriserne i Region Midtjylland steg med 7,8 procent i 2015, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. Også salgsprisen på ejerlejligheder steg markant i året, der gik.

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann

Det blev markant dyrere at købe hus i 2015. Salgsprisen på en villa steg med 7,8 procent i Region Midtjylland fra december 2014 til december 2015. Dermed placerede Midtjylland sig på landsgennemsnittet for prisstigninger i året, der gik. Kvadratmeterprisen endte på 11.252 kroner i Midtjylland i december, hvilket svarer til en gennemsnitlig salgspris på knap 1,6 millioner kroner for en villa på 140 kvadratmeter. 

”Vi har set nogle meget høje prisstigninger i år på boligmarkedet, men det er værd at bemærke, at det især var i første halvår af 2015, at priserne steg. I andet halvår stabiliserede markedet sig, så vi skal ikke forvente at se stigninger i samme kaliber i 2016”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Mindre nedslag i 2015

2015 blev i høj grad sælgers år, og som køber blev det sværere at forhandle sig til store rabatter. Nedslaget faldt nemlig med 8,2 procent på villaer og rækkehuse i Region Midtjylland fra december 2014 til december 2015. I december lå nedslaget i gennemsnit på 497 kroner pr. kvadratmeter for en villa i Region Midtjylland, eller hvad der svarer til knap 70.000 kroner for en villa på 140 kvadratmeter.

Ejerlejligheder steg markant i pris

Salgsprisen på en ejerlejlighed steg med 12,4 procent i Region Midtjylland fra december 2014 til december 2015. Men også lejlighedskøberne måtte også tage til takke med et mindre nedslag end året før. Nedslaget faldt nemlig med hele 17,4 procent det seneste år og endte i december på 513 kroner pr. kvadratmeter for en ejerlejlighed i Region Midtjylland.

For yderligere information kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/
Boligsiden.dk er Danmarks mest besøgte boligsite. Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum