Det Kongelige Teater

Store koncerter med franske fornemmelser

Del

Det bliver musik med fransk accent, når Det Kongelige Kapel under ledelse af dirigenten Bertrand de Billy og med Det Kongelige Operakor giver koncert lørdag aften i Operaen i København og mandag aften i Musikkens Hus i Aalborg. Med 107 musikere og 40 korsangere foruden dirigent og klaversolist er der på flere måder lagt op til to virkeligt store koncertaftener.

Med sig har den franske dirigent sin landsmand Pascal Rogé, en ægte stjernepianist, der repræsenterer landets fineste klavertraditioner. Rogé blev optaget på konservatoriet som bare 11-årig. Han havde som ung den legendariske Nadia Boulanger som mentor ved Pariser-konservatoriet. Han er anerkendt som en af verdens absolut fineste fortolkere af franske komponitster som Satie, Debussy og Ravel og spiller i dag overalt i verden. Ved koncerterne med Det Kongelige Kapel spiller han Ravels berømte, jazzinfluerede Klaverkoncert i G-dur.

Bertrand de Billy har tidligere udforsket det tyske koncertrepertoire sammen med Det Kongelige Kapel, men det er første gang, at de sammen tager fat i den franske musik.

Operachef Sven Müller siger:
”Publikum kan godt glæde sig til at høre Ravels Daphnis og Chloé, som er en fantastisk komposition, en hyldest til kærligheden, fyldt med skønne klangfarver og medrivende rytmer. Det Kongelige Operakor giver kompositionens ordløse korstykker rørende menneskelighed og intenst nærvær.”

Det Kongelige Teaters nytiltrådte kapelchef, Thomas Brændstrup, glæder sig også til koncerterne:

”Bertrand de Billy frigør de mest fantastiske orkesterklange fra vores Kapel. Med balletmusikken fra Daphnis og Chloé på nodepultene er orkestret på hjemmebane – fransk hjemmebane. Og dét kan høres.”

Udover den uopslidelige modernist Ravel byder koncerterne også på musik af den ligeledes modernistiske og moderne romantiker Henri Dutilleux - med værket Métaboles fra begyndelsen af 1960erne.

Koncerterne finder sted i Operaen i København lørdag den 14. maj kl. 19:30 og i Musikkens Hus i Aalborg mandag den 16. maj kl. 19:30.

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Pressemeddelelse: Elskovsdrikken31.10.2017 12:58pressemeddelelse

Det Kongelige Teater har den store fornøjelse at kunne præsentere Den Jyske Operas version af operaen ’Elskovsdrikken’ af Donizetti. Det er en af de lettest tilgængelige og mest populære i det italienske repertoire. En rørende historie i to akter om den måske nok naive, men til gengæld gode, ærlige og oprigtigt forelskede bondeknold Nemorino, der er faldet for den smukke og rige Adina, der desværre er forelsket i en anden mand. Nemorinos kur til Adina udvikler sig til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore. Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?Den unge britiske instruktør Harry Fehr debuterer på Den Jyske Opera, når han sammen med den svenske dirigent Per-Otto Johansson skaber en sjov og romantisk version af klassikeren.Den

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum