DI Byggeri

Store forskelle på investeringer i veje og bygninger i de nordjyske kommuner

Del
Der er stor forskel på, hvor mange penge de nordjyske kommuner bruger på at reparere huller i vejene, bygge nye skoler eller renovere slidte plejehjem. Brønderslev er med 1.750 kr. i gennemsnit pr. indbygger blandt de kommuner i hele landet, som investerer mindst i byggeri og anlæg, mens Aalborg og Thisted med investeringer på hhv. 3.630 og 3.910 kr. ligger højere end landsgennemsnittet.

I Mariagerfjord, Frederikshavn og Rebild bruger kommunerne mellem 2.000 og 2.300 kr. i gennemsnit pr. indbygger på at bygge og vedligeholde bygninger og veje. I andre nordjyske kommuner ligger tallet mellem 2.700 og 3.300 kr. Det gælder i Morsø, Vesthimmerland, Jammerbugt og Hjørring. 

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri over kommunernes bygge- og anlægsinvesteringer i 2021.

Tallene siger ikke noget om, hvor stort et renoveringsbehov de nordjyske kommuner står overfor. Alligevel hæfter Michael Jørgensen, formand for DI Byggeri Nordjylland, sig ved de store forskelle mellem kommunerne. Han opfordrer til, at kommunerne generelt prioriterer energioptimering i budgetterne for de kommende år.

- Med energikrise og kraftigt stigende priser er det en bunden opgave for os alle at spare på energien – det gælder selvfølgelig også her i Nordjylland. Derfor mener jeg, at alle kommuner bør have energioptimering med som et væsentligt redskab i værktøjskassen, når de planlægger at renovere eksempelvis vores børnehaver eller skoler i de kommende år. 

De ti kommuner i Nordjylland bruger i gennemsnit 3.080 kr. på bygge- og anlægsinvesteringer, hvilket er ca. 200 kr. mindre end landsgennemsnittet. I det samlede billede er det dog forskellene internt i regionen, som Michael Jørgensen studser over.

- Jeg er godt klar over, at kommunerne skal foretage en hård prioritering af midlerne, for der er nok at bruge pengene på. Samtidig vil jeg gerne opfordre særligt de kommuner, der ligger lavt i opgørelsen,  til ikke at skubbe regningen til vedligeholdelse af veje og bygninger foran sig. For den strategi kan på den lange bane ende med at koste rigtig mange penge. Jeg håber derfor også, at vores nordjyske politikere vil prioritere investeringer i løbende renovering og energioptimering af veje og bygninger i de kommende års budgetter, siger Michael Jørgensen.

Kontakter

Formand for DI Byggeri Nordjylland Michael Jørgensen, telefon 21 24 34 55
Regional konsulent for DI Byggeri Nordjylland Dennis Jensen, telefon 20 65 52 02

Billeder

Links

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri