Boligsiden

Store forskelle på danmarkskortet: Her stiger udbuddet mest

Del

Udbuddet af villaer og rækkehuse er steget over hele landet, men der er store regionale forskelle. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Uanset hvor i landet man kigger hen, er der i starten af august kommet flere huse til salg, både i forhold til sidste måned og samme måned sidste år. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden.

Størst er stigningen i Region Hovedstaden, hvor udbuddet af huse til salg ligger 7,6 procent højere end ved indgangen til juli måned og knap 54 procent højere end i samme måned sidste år.

I den anden ende af skalaen ligger Region Nordjylland og Syddanmark med mere beskedne stigninger i udbuddet på henholdsvis 2,8 og 1,7 procent siden sidste måned og 0,5 og 2 procent sammenholdt med sidste år.

”Det er ikke usædvanligt at udbuddet stiger i sommermånederne. Flere sætter boligen til salg, mens færre er klar til at købe på grund af sommerferien. Samtidig spiller de fortsat stigende renter også en rolle i den opbremsning, vi ser nu – især i de områder, hvor boligpriserne er høje,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Flest nye ejerlejligheder i Region Midtjylland

Også udbuddet af ejerlejligheder er steget i alle regioner siden sidste måned. Der er kommet flest nye lejligheder til salg i Region Midtjylland, hvor udbuddet er steget med 8,6 procent siden primo juli. Det er en lille smule mere end i Region Hovedstaden, hvor udbuddet er steget med 8,1 procent den seneste måned.

”Vi nærmer os studiestart og ser ind i en tid, hvor der bliver rift om især de mindre og billigere lejligheder, men hvor også forældrekøbslejligheder kan få ben at gå på. Det betyder ikke bare mange interesserede købere, men også at mange sælgere ser det som et godt tidspunkt at udbyde boligen til salg,” siger Birgit Daetz.

Sammenlignet med sidste år er udbuddet af ejerlejligheder steget markant i alle regioner på nær Region Nordjylland. I Region Hovedstaden ligger udbuddet nu 41,3 procent højere end sidste år.

”Vi har set en markant rentestigning siden årsskiftet, og kombineret med den stigende inflation og større økonomisk usikkerhed generelt er det alt sammen noget, der lægger dæmper på boligmarkedet og især på køberne,” siger Birgit Daetz.

Ikke de store ændringer i udbuddet af sommerhuse

På sommerhusmarkedet er der kun sket mindre ændringer den seneste måned, hvor udbuddet er steget lidt i alle regioner på nær Midt- og Nordjylland. Sammenlignet med sidste år er der dog stadig markant færre sommerhuse til salg.

Udbuddet på boligmarkedet primo august 2022:

Villaer og rækkehuse

Region

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Hele landet

27.957

4,0%

13,8%

Region Hovedstaden

4.307

7,6%

53,7%

Region Midtjylland

7.341

3,1%

11,4%

Region Nordjylland

4.532

2,8%

0,5%

Region Sjælland

4.929

6,8%

25,0%

Region Syddanmark

6.848

1,7%

2,0%

(Kilde: Boligsiden)

Ejerlejligheder

Region

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Hele landet

7.694

7,4%

30,9%

Region Hovedstaden

4.075

8,1%

41,3%

Region Midtjylland

1.581

8,6%

27,9%

Region Nordjylland

698

3,6%

-2,2%

Region Sjælland

438

5,5%

33,5%

Region Syddanmark

902

6,0%

25,8%

(Kilde: Boligsiden)

Sommerhuse

Region

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Hele landet

4.717

0,9%

-11,9%

Region Hovedstaden

910

2,2%

2,9%

Region Midtjylland

1.059

-0,7%

-13,7%

Region Nordjylland

920

-0,4%

-19,7%

Region Sjælland

1.044

2,4%

-5,6%

Region Syddanmark

784

1,0%

-21,0%

(Kilde: Boligsiden)

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikation- og pressekonsulent Anne Dahl Kristensen, adk@boligsiden.dk. Telefon: 26173551

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden

Boligsiden
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

70274999https://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum