3F

Store Bededagsforliget: 3F’eres løn vil stige mærkbart

Del

Markante lønstigninger for både regionernes og kommunernes ansatte er nu i hus, efter parterne brugte Store Bededag på at blive enige om en aftale.

De 500.000 lønmodtagere i kommunerne er nu sikret en økonomisk ramme på 8,1 procent over de næste tre år, der blandt andet indeholder generelle lønstigninger og diverse puljer. Samtidig er det sikret, at de offentliges løn justeres retfærdigt i forhold til de privates lønudvikling, ligesom der er sikret særlige puljer til lavtlønnede og til at fremme ligeløn.

Det er et meget stærkt resultat for de cirka 20.000 3F’ere, der arbejder i kommunerne, siger formand for Den Offentlige Gruppe i 3F, Ellen K. Lykkegård.

”Vi har fået sikret et virkeligt godt forlig på både det regionale og kommunale område. Markante lønstigninger har været det vigtigste for os. Og de er blevet større, end vi havde turde håbe på, da vi startede forhandlingerne”, siger Ellen K. Lykkegård.

Derudover er der nu for første gang ved OK-forhandlinger taget hul på diskussionerne om ligeløn og et særligt løft til de lavest lønnede. Der er i forliget sat puljer af til begge områder.

Den store knast på kommunernes område var lærernes arbejdstidsaftale. Det lykkedes i løbet af Store Bededag at få den knast høvlet væk, så en aftale kunne landes. Den samlede aftale for de kommunalt ansatte er stort set den samme, som den aftale de ansatte i regionerne blev sikret onsdag morgen.

”Vi skylder en kæmpe tak til alle dem, der har kæmpet sammen med os. De mange medlemmer, der er mødt op foran forligsen – og de mange, der har støttet os rundt om i landet, har en meget stor del af æren for det her resultat. Uden dem var vi ikke nået frem til så godt et resultat. Det er deres skyld, at vi har kunnet lægge det store pres på arbejdsgiverne, der har ført til resultatet”, siger Ellen K. Lykkegård.

Nu mangler der kun en aftale på statens område, hvor cirka 6.500 3F’ere er ansat. Her handler det om at få en tilstrækkelig sikkerhed for, at den betalte spisepause ikke bliver truet.

Kontakter

For yderligere kommentarer fra Ellen K. Lykkegård – kontakt presserådgiver Caroline Juul Jensen på 60228976

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

Enig hovedbestyrelse i 3F anbefaler et ja til de indgåede forlig3.5.2018 11:41pressemeddelelse

Hovedbestyrelsen i Danmarks største fagforening, 3F, har besluttet, at de bakker op om de overenskomster, der blev forhandlet på plads i Forligsinstitutionen i sidste uge. - Vi fik opfyldt vores to altafgørende krav: At sikre reallønsfremgang for alle vores medlemmer. Og at få en ordning, der garanter, at de offentlige lønninger følger de private. Det er et godt resultat, og jeg er glad for, at hovedbestyrelsen bakker massivt op, siger Ellen K. Lykkegård, der er formand for Den Offentlige Gruppe i 3F. Det var en enig hovedbestyrelse, der torsdag gav deres opbakning til forligene. Udover den samlede stigning i lønrammen på 8,1 procent glæder 3F sig over, at der i overenskomsterne for første gang er åbnet for, at lavtlønnede medarbejdere skal have et særligt lønløft. Det er en vigtig principiel sejr for 3F, der netop organiserer mange lavtlønnede faggrupper, siger Lykkegård. På kommunernes og regionernes område er der desuden sat penge af til at løfte kompetence- og uddannelsesniveauet,

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum