Gjensidige ForsikringGjensidige Forsikring

Storbyferie i påskeferien: Hver femte er blevet bestjålet

Del

Påske og forår er højsæson for storbyferie. Desværre har hver femte, der rejser på storbyferie, oplevet at blive bestjålet i en fremmed by. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Verdens storbyer byder blandt andet på fremmed kultur, store oplevelser og spændende mad. Men for mange er storbyferien også ensbetydende med tyverier. Hver femte dansker, der tager på ferie til storbyer, har nemlig oplevet at blive bestjålet. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

”Tyveri fra danske turister er desværre noget, vi ofte ser i vores skadeanmeldelser. Mange får nemlig stjålet tasker, bagage og elektronisk udstyr, når de rejser, og typisk er den gennemsnitlige udgift mellem 2000 og 4000 kr. Uanset hvilket beløb tyveriet løber op i, er det en ubehagelig oplevelse, og tiden, der skulle have været brugt på oplevelser, ender med at gå op i skadeanmeldelse og besøg hos det lokale politi,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring.

Hvis tyven har været forbi
Hvis uheldet er ude, og man har fået stjålet noget på ferien, skal man hurtigt melde tyveriet til det lokale politi, så man kan få en kvittering for anmeldelsen. Det er vigtigt, at man gør noget så hurtigt som muligt, hvis man vil melde tyveriet til forsikringen.

”Det er vigtigt, at vi kan se, at man har reageret på tyveriet. Det er nemlig svært for os at vide, hvad der er sket, hvis man først melder tyveriet flere uger efter, det er sket. Derfor skal man kontakte det lokale politiet og melde det til forsikringen så hurtigt som muligt. Når man først har gjort det, så tager vi os af resten,” siger Dan Kjølhede Laursen og uddyber:

”Vi anbefaler altid, at man har telefonnumre til sin bank og rejseforsikring med på både telefonen og papir. Det er også smart at tage kopier af sine rejsedokumenter og pas samt sørge for, at man hurtigst muligt får spærret betalingskort, hvis de bliver stjålet. Det kan nemlig gøre processen efter et tyveri lettere.”

Sådan undgår du tyveri på ferien
Især på rejser til udenlandske storbyer, kan der være mange nye og fremmede ting, som man skal forholde sig til. Der er heldigvis nogle ting, man selv kan gøre for at undgå at blive bestjålet, og generelt anbefaler Gjensidige og Gouda, at man tager sin sunde fornuft med på ferie.

 • Tænk over, hvilke og hvor mange værdier du viser frem
 • Hav ikke for mange kontanter på dig
 • Vær opmærksom på omgivelser og lokalområde
 • Læg ikke værdifulde ting i lommer, der er let tilgængelige
 • Hold bagage og personlige ejendele under opsyn på steder, hvor der færdes mange mennesker

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring i februar 2017 blandt 1062 repræsentativt udvalgte danskere. Følgende spørgsmål er stillet til de, der angiver at de rejser på storbyferie.

Har du oplevet en eller flere af følgende ting på rejser til udlandet?

 • 22 % Tyveri
 • 1 % Røveri
 • 1 % Overfald
 • 0 % Slåskamp
 • 4 % Trafikuheld
 • 4 % Ulykke der krævede behandling
 • 3 % Terrortrussel
 • 1 % Terrorangreb
 • 6 % Sygdom der kostede feriedage
 • 9 % Sygdom der krævede behandling/indlæggelse
 • 2 % Sygdom der krævede tidlig eller særlig hjemtransport
 • 62 % Ingen af ovenstående
 • 2 % Ved ikke

Nøgleord

Kontakter

Trine Andrup
Kommunikationschef
+45 27 52 51 06
tran@gjensidige.dk

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 4000 medarbejdere, heraf 705 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og sparing. Driftsindtægterne var 25,5 mia. NOK i 2016, mens forvaltningskapitalen udgjorde 136 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Mange danskere oplever problemer, når de lejer bil på ferien21.6.2018 07:41pressemeddelelse

Ved billeje i udlandet oplever danskere, at deres betalingskort bliver afvist, de får regninger for skader, de ikke har lavet og tilbud på forsikringer, de ikke har brug for. Desværre ved fire ud af fem ikke, at deres egen rejseforsikring i mange tilfælde dækker eksempelvis selvrisiko og skader på lejebilen. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige Forsikring.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum