Region Sjælland

Stor vaccine-generalprøve forløb planmæssigt i Region Sjælland

Del

I dag er det hidtil højeste antal borgere vaccineret mod COVID-19 på én dag. I alt har der været planlagt vaccination af 5.630 borgere i regionen

Vaccinationsstederne i Arena Næstved og Holbæk Sportsby lukkede kl. 22 til aften efter en lang og travl dag, hvor der har været fuld gang i vaccinationerne. Og den første status umiddelbart efter slutfløjtet lyder på, at den store vaccine-generalprøve er gået godt og efter planen.

- Det er gået over al forventning, ikke mindst takket være en kæmpe indsats fra alle de medarbejdere, der har været med til at planlægge og gennemføre dagen. Jeg glæder mig til at nærstudere data og erfaringer fra i dag, når resultaterne foreligger, med henblik på at kunne bruge det i den videre vaccinationsplan. På den måde kan vi optimere vores indsats i kampen mod COVID-19 og give borgerne i Region Sjælland den bedst mulige oplevelse, siger Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

I alt var der planlagt 5.630 vaccinationer i regionen i dag. De fordelte sig med vaccination af 2.840 borgere i Arena Næstved, 1.140 borgere i Holbæk Sportsby samt 1.650 frontpersonale fra kommuner og sygehuse, der fik vaccinen på akutsygehusene i Holbæk, Slagelse, Nykøbing Falster og Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Klar til flere vacciner
Alle regioner har i dag testet indsatsen med at massevaccinere som en generalprøve frem mod, at Danmark modtager vacciner i stor stil. Og Trine Holgersen er fortrøstningsfuld i forhold til den store vaccinationsopgave, der venter.

- Vi er helt klar til at kunne rulle ud i større skala, og vi kunne godt have haft endnu flere borgere igennem vores generalprøve i dag, da vi har haft ledig kapacitet i vores vaccinationsbokse løbende gennem hele dagen. Selvfølgelig har der helt som ventet været små bump på vejen, hvor vi eksempelvis har fået værdifuld erfaring med, hvordan vi kan guide og hjælpe borgerne endnu bedre igennem vaccinationsflowet i centrene. Nu venter vi bare på, at der kommer flere vacciner – og vi glæder os, siger Trine Holgersen.

Kontakter

Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, 21 16 23 45

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Region Sjælland fordoblede tilsyn med råstofgrave i 202013.4.2021 13:19:52 CEST | Pressemeddelelse

Indvindingen af råstoffer i Region Sjælland skal ske med så få gener som muligt. Derfor besluttede Regionsrådet med Budget 2020 at øge tilsynet med de sjællandske råstofgrave. Beslutningen har betydet, at der i 2020 er gennemført over dobbelt så mange tilsyn som i 2018. Det er nødvendigt, hvis hensynet til borgere, naturen og regionens pligt til at sikre den stabile råstofforsyning skal balancere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum