Gjensidige

Stor undersøgelse: Her er danskernes foretrukne rådgivere ved boligprojekter

Del
Der er fuld gang i danske boligejeres lyst til at ombygge og renovere hjemmet, og for at undgå at boligdrømmen bliver til en hovedpine, er det blevet stadig mere almindeligt at tilknytte rådgivere til byggeprojekterne. Og her er to faggrupper særligt populære, viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.

Det er ikke kun salget af boliger, der er fuld fart på herhjemme. Det samme mønster tegner sig i danske boligejeres lyst til at renovere og ombygge hjemmet, og her vælger rigtig mange af os at hyre en rådgiver ind, så projekterne ikke ender med sjusk og byggeskader. 

Og danskerne har særlig to typer eksperter, de foretrækker at ansætte til at hjælpe med rådgivningen ved byggeprojekter. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige. 

Her peger godt 40 procent af de adspurgte på håndværkere, som deres foretrukne rådgivere ved boligprojekter, mens 20 procent enten har ansat eller vil foretrække at ansætte en byggesagkyndig til at stå for rådgivningen. 

Den store interesse for at tilknytte rådgivere på byggeprojekter vækker glæde hos Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige. Her oplever man nemlig ofte, at professionel rådgivning kan ende med at spare boligejere for penge.

-”Et byggeprojekt i hjemmet er ofte meget omfattende, og derfor kan der også gå mange ting galt. Det kan være alt lige fra deciderede byggefejl til manglende overholdelse af byggereglementer, og hvis først ting ikke bliver lavet ordentligt i første omgang, kan de ende med at blive både dyre og tidskrævende at få udbedret,” siger Henrik Sagild, der samtidig tilføjer, at det er vigtigt at sikre, at man som bygherre sørger for, at der er tegnet de rigtige forsikringer, så man er dækket ind, hvis uheldet er ude.

I undersøgelsen står det også klart, at danske boligejere i høj grad fravælger rådgivning fra arkitekter og ingeniører. De to faggrupper er kun foretrukket til rådgivning af henholdsvis 7 og 5 procent af de adspurgte. 

Men ifølge Henrik Sagild bør man altid søge en rådgiver med en ekspertise inden for det enkelte byggeprojekt.

”Den ene type rådgiver er ikke som udgangspunkt dårligere, end den anden. Det kommer helt an på projektets karakter. Og derfor bør man kontakte flere forskellige rådgivere inden projektets start, så man både er sikker på, at man har en god dialog og kemi, men også at vedkommende har erfaring indenfor netop det byggeprojekt, man vil have sat i værk,” lyder rådet fra Henrik Sagild. 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i marts 2021 blandt 1057 repræsentativt udvalgte danskere.

Har du haft, eller vil du have, en rådgiver inde over processen, når du bygger nyt eller renoverer, hvis ja hvilken?

  • Byggesagkyndig 20%
  • Ingeniør 5,4%
  • Håndværkere 40,8%
  • Ejendomsmægler 4,4%
  • Arkitekt 6,9%
  • Forsikringsselskab 4,3%
  • Andre 4,1%
  • Nej 43%

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige

Gjensidige
Gjensidige
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.700 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 28 mia. NOK i 2019, mens forvaltningskapitalen udgjorde 112 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye