Hedensted Kommune

Stor tilfredshed med biblioteker i Hedensted

Del

99 pct. af deltagerne i stor undersøgelse erklærer sig tilfredse med deres lokale bibliotek. Hedensted Bibliotek er det mest benyttede, mens brugerne i Juelsminde er mest tilfredse.

Bibliotekerne i Hedensted Kommune scorer højere end sammenlignelige biblioteker i en ny brugerundersøgelse. Den såkaldte bibliometerscore, der viser bibliotekets værdi og effekt for brugerne, er for de fem biblioteker i kommunen gennemsnitligt på 6,5, hvor den på landsplan er 6,0.

Hele 99 pct. af de 1231 borgere, der har deltaget i undersøgelsen (svarpct. på 42), svarer, at de er tilfredse med biblioteket.

Størst er tilfredsheden blandt brugere uden børn under 15 år, mens de mest forbeholdne er brugere udenfor arbejdsmarkedet; pensionister, skoleelever og ledige.

Undersøgelsen afslører også, at kvinder og ældre er mere tilfredse - og flittigere brugere - end mænd og unge.

Flittigst til at benytte sig af bibliotekernes tilbud er erhvervsaktive uden børn under 15 år (39 pct.), børnefamilier (33 pct.), pensionister (23 pct.) og studerende og skoleelever (5 pct.).

De fem lokale biblioteker i Hedensted, Juelsminde, Tørring, Hornsyld og Uldum scorer højest på service og professionalisme, mens viden og brugerinvolvering vurderes lavest.

Biblioteket i Hedensted er det mest besøgte, mens biblioteket i Juelsmindescorer den højeste brugsværdi blandt sine brugere.

Det, der vejer tungest på tilfredshedsbarometret, er biblioteksrummet, værtsskab, tilgængelighed og service.

Brugerne er også blevet spurgt om, hvad der i højere grad kunne få dem til at bruge biblioteket. Her efterlyser de fleste flere aktiviteter, workshops, arrangementer og flere bøger på hylderne. Ønskerne varierer dog alt afhængig af alder. De unge efterspørger især muligheder for at downloade og streame bøger, musik, film og spil, mens de ældre i højere grad vil bruge biblioteket som mødested .

56 pct. svarer, at de især benytter biblioteket til oplevelsesrelaterede tilbud, 25 pct. til vidensrelaterede tilbud, 14 pct. til børnerelaterede tilbud, mens to pct. især kommer på biblioteket for at benytte pc’er, læse aviser og blade eller blot slappe af.

2900 repræsentative borgere over 15 år blev inviteret til at deltage i undersøgelsen. Kvinderne udgør 75 pct. af de 1231 borgere, der takkede ja til at deltage I undersøgelsen.

Undersøgelsen er foretaget af Moos-Bjerge & Lange.

Kontakter

Yderligere information:

Ulla Henriksen, Bibliotekschef Hedensted Kommune

Tlf.: 2034 8552

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l