Varde Kommune

Stor sundhedsundersøgelse skydes i gang: Hjælp Varde Kommune med at styrke sundheden

Del

Svarene, fra sidst sundhedsprofilundersøgelsen blev gennemført i 2017, har blandt andet ført til et øget fokus på mental sundhed og rygning i Varde Kommune.

SUNDHED

For fjerde gang er Varde Kommune med i spørgeskemaundersøgelsen ”Hvordan har du det?”. Svarene i undersøgelsen danner baggrund for den landsdækkende sundhedsprofil, og i Varde Kommune har 2500 tilfældigt udvalgte borgere i dag, 5. februar, fået et spørgeskema ind ad brevsprækken enten i deres digitale eller fysiske postkasse.

I alt bliver 300.000 udvalgte danskere spurgt ind til deres mentale og fysiske helbred og deres kost- og motionsvaner. Og det giver rigtigt god mening at få svaret. For resultaterne af undersøgelsen giver både Region Syddanmark og Varde Kommune viden om, hvor der skal sættes ind.

Resultaterne fra 2017, hvor undersøgelsen sidst blev lavet, viste, at der siden 2013 var sket en stigning i andelen, der har et dårligt mentalt helbred i Varde Kommune. Det samme gjaldt antallet af daglige rygere.

Blandt andet derfor er skoletiden på alle kommunens skoler blevet gjort røgfri. Det samme er arbejdstiden for kommunale medarbejdere. Og for at hjælpe det mentale helbred blandt unge på vej har kommunen de sidste tre år holdt et oplæg om mental sundhed for 2. års eleverne på ungdomsuddannelserne på Campus.

Resultatet af sundhedsprofilundersøgelsen 2021 offentliggøres i marts 2022.

Fakta

Fra 2013 til 2017 steg andelen med dårligt mentalt helbred fra 6,2 procent til 10,7 procent i Varde Kommune.

Fra 2013 til 2017 steg andelen, der røg dagligt, fra 16,1 procent til 18,5 procent i Varde Kommune

Deltagerne i undersøgelsen er tilfældigt udvalgte, og det er frivilligt, om man deltager. Spørgeskemaet vil enten komme fra Region Syddanmark eller fra Statens Institut for Folkesundhed. Det er fjerde gang undersøgelsen laves. Første gang var i 2010.

Alle fem regioner, Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed, SDU, gennemfører undersøgelsen på baggrund af en aftale mellem Danske Regioner, KL, Sundheds- og Ældreministeriet samt Finansministeriet.

Undersøgelsen bruges til at forbedre forebyggelse og behandling af sygdomme. For at få de mest brugbare resultater, er det vigtigt, at så mange som muligt udfylder spørgeskemaet.

Resultaterne fra undersøgelsen bliver samlet på hjemmesiden danskernessundhed.dk, hvor det også er muligt at læse resultaterne fra tidligere undersøgelser.

Læs mere på: www.rsyd.dk/HvordanHarDuDet

CITAT

Erik Buhl, Borgmester i Varde Kommune:

”Tidligere undersøgelser har givet os værdifuld viden om, hvordan borgerne i kommunen har det. Viden vi kan bruge til at målrette og intensivere vores indsatser, der hvor behovet er størst. Derfor håber jeg, at så mange af de udvalgte som muligt vil svare på undersøgelsen, så vi også fremadrettet har ny og opdateret viden om, hvor vi skal sætte ind.”

Kontakter

Erik Buhl, Borgmester i Varde Kommune
erbn@varde.dk
Tlf.: 40 17 44 54

Mai Bjørn Sønderby, Sundhedskonsulent ved Varde Kommune
maix@varde.dk
Tlf.: 29 27 03 13

Anne Brik Jensen, Kommunikationsmedarbejder ved Varde Kommune
abri@varde.dk
Tlf.: 21 30 91 87

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

Varde Kommune indgiver politianmeldelse i sagen om Skovlund/Ansager Hallen20.1.2021 18:11:28 CETPressemeddelelse

Den 7. januar behandlede Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune sagen om uretmæssig udbetaling af lokaletilskud til Skovlund/Ansager Hallen og besluttede da en række tiltag, der skulle stramme op og sikre en tillid i det fortsatte samarbejde med hallerne. Udvalget har dog lyttet til den kritik, der har været efterfølgende og finder derfor, der er et behov for at afklare spørgsmålet om muligheden for domsfældelse i sagen om uretmæssig udbetaling af lokaletilskud til Skovlund/Ansager Hallen. Derfor har Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune besluttet, at der skal indgives poltianmeldelse i sagen om Skovlund/Ansager Hallen. Udvalget har på den baggrund bedt forvaltningen om at indgive politianmeldelse i sagen. Dokumenter i sagen kan findes under dagsordenpunkt 501 fra udvalgets møde den 7. januar 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum