Haderslev Kommune

Stor succes med rekruttering til kommunens rygestopkurser

Del

Efter et par år, hvor det det har været svært at samle deltagere til Haderslev Kommunes rygestopkurser, strømmer deltagerne nu til.

I 2015 har der indtil videre været over 4 gange så mange på rygestopkursus som i 2014. Succesen skyldes i høj grad projektet "Sønderjylland knækker tobakken sammen", hvor Haderslev Kommune sammen med de øvrige sønderjyske kommuner har fået midler fra Sundhedsstyrelsen til at gøre en ekstra indsats for at få storrygere (ryger over 15 cigaretter om dagen) til at kvitte smøgerne.

Haderslev Kommune havde en målsætning om, at 69 borgere skulle deltage på et rygestopkursus i 2015, men indtil videre har over 160 borgere nu henvendt sig for at få hjælp til rygestop.

"Jeg tror den primære grund til projektets succes skyldes, at vi er blevet bedre til at fange borgerne, når de er motiverede. Rigtig mange borgere ringer for at deltage på vores kurser, og mange får en tid til opstart inden for en uge. Derudover giver projektet os mulighed for at tilbyde alle storrygere tilskud til nikotinprodukter, og for de borgere, der kun har en lille indtægt, har det stor betydning" siger tobakskoordinator i Haderslev Kommune Winnie Holm Lorenzen.

3 uf af 4 rygere vil gerne holde op med at ryge, og over 40 % ønsker hjælp til rygestoppet. Chancerne for at blive røgfri er op til 10 gange højere, når man kombinerer deltagelse på et rygestopkursus med nikotinprodukter fremfor, hvis man kvitter smøgerne på egen hånd. I Haderslev Kommune er ca. 50 % røgfrie ved kursusafslutning.

Borgere der ønsker hjælp til rygestop kan sende en mail til: rygestop@haderslev.dk med navn og telefonnummer eller ringe på telefon 74 34 03 42.Kontaktinformation:

Tobakskoordinator, Haderslev Kommune, Winnie Holm Lorezen, telefon 60 94 46 84

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum