Deloitte

Stor stigning i sjællandske konkurser

Del

Antallet af konkurser i Region Sjælland steg med 46 pct. i 2015

Sten Peters
Sten Peters

København, 12. januar 2016

En lang række sjællandske virksomheder måtte dreje nøglen om i det forgangne år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. I 2015 gik 614 sjællandske virksomheder konkurs mod kun 419 i 2014. Det vidner om, at mange virksomheder stadig har svært ved at finde deres ben. Opsvinget lader vente på sig, mener ekspert.

”Det er ærgerligt, at så mange virksomheder ikke kom helskindet igennem 2015. Faktisk forsvandt hele 1.524 job i Region Sjælland i det forgangne år som følge af konkurser. Selv om vi ser gode takter i den økonomiske aktivitet, er der altså stadig et stykke vej, før optimismen for alvor bryder igennem,” siger partner i Deloitte Sten Peters, der er rådgiver for en lang række mindre og mellemstore virksomheder.

Ser man på hele Danmark, var antallet af konkurser dog stort set uændret i 2015.

”I 2014 gik 4.049 virksomheder konkurs i Danmark. I 2015 var tallet 4.029, altså stort set uændret. Igen vidner det om et afventende erhvervsklima, hvor der godt nok er øget aktivitet, men stadig en lang række virksomheder, der ikke formår at tjene tilstrækkeligt med penge,” siger Sten Peters.

Ifølge Sten Peters er der flere grunde til, at opturen lader vente på sig:

”Flere af vores vigtige eksportmarkeder viser kun svag vækst. Samtidig kæmper mange virksomheder med truslerne fra nye, digitale konkurrenter, der slår gamle brancher af banen. En sådan brancheglidning kan naturligvis skabe muligheder, men den kan også gøre mange virksomhedsejere nervøse.”

Sten Peters forventer dog, at 2016 over en bred kam bliver et godt år for de danske virksomheder:

”Selv om der har været et stigende antal konkurser, er der også positive takter at spore på markedet. Lige nu sker der en hel del omstruktureringer, ligesom mange virksomheder foretager forskellige investeringer. 2016 må så vise, om de formår at tjene pengene hjem.”

I alt gik 9.818 job tabt i Danmark i 2015 som følge af, at virksomheder gik konkurs.

Tallene stammer fra Danmarks Statistik. De findes her: http://www.danmarksstatistik.dk/da/Statistik/NytHtml?cid=20436

Nøgleord

Kontakter

Sten Peters
Tlf. +45 40 41 77 35
stpeters@deloitte.dk

Billeder

Sten Peters
Sten Peters
Download
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Sten Peters er partner i Deloitte og ekspert i de forhold, der vedrører små, mindre og mellemstore virksomheder. Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum