Gjensidige ForsikringGjensidige Forsikring

Stor stigning: Flere danskere tror fejlagtigt, at det blå kort dækker hjemtransport

Del

Den 1. august er det fem år siden, det blå kort afløste det gule sygesikringskort på udlandsrejser. Alligevel er antallet af danskere, der fejlagtigt tror, at kortet dækker hjemtransport, steget med 38 % siden 2014. Det viser en undersøgelse, Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Selvom det blå sygesikringskort har eksisteret i flere år, stiger antallet af danskere, der tror, at de kan få hjemtransport på det blå kort ved sygdom eller skader i udlandet. Nu tror 40 % af danskerne, at det blå kort dækker, i 2014 var det tal 29 %. Altså en stigning på 11 procentpoint og i alt 38 %.

”Det er desværre ikke noget nyt, at mange danskere er i tvivl om, hvordan det blå kort dækker. Men det er virkelig foruroligende, at flere og flere tror, at de får dækket hjemtransport på det blå kort. Det kan få alvorlige økonomiske og helbredsmæssige konsekvenser, hvis man kommer til skade eller bliver syg i udlandet og ikke kan få hjælp til at komme hjem til Danmark,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring.

Hvornår er du ikke dækket?

Det blå kort er underlagt en række begrænsninger. Fx dækker det kun indenfor EU og EØS samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Men det dækker ikke hjemtransport eller behandling hos privathospitaler og private klinikker. Noget Gouda desværre oplever, at mange fejlagtigt tror, det gør.

”Hvis man skal være sikker på rejsen i Europa, skal man sørge for at have en rejseforsikring, der i udgangspunktet dækker flere af de ting, det blå sygesikringskort ikke dækker. Derfor er det foruroligende, at flere og flere danskerne har for høje forventninger til, hvad det blå kort dækker. Det er meget vigtigt, at man tjekker op på sine forsikringer og sikker, at man er dækket på ferien,” siger Dan Kjølhede Laursen.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring i marts 2019 blandt 1209 repræsentativt udvalgte danskere. Følgende spørgsmål er stillet til dem, der rejser til udlandet.

Hvilke af følgende forhold, tror du, er gældende med det blå kort?: Jeg kan få dækket hjemtransport fra EU.

2019:

  • Passer 40%
  • Passer ikke 27%
  • Ved ikke 32%

2014:

  • Passer 29 %
  • Passer ikke 43 %
  • Ved ikke 28 % 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.900 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og opsparing. Driftsindtægterne var 26 mia. NOK i 2018, mens forvaltningskapitalen udgjorde 157 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum