Stor stigning af salg af miljøvenlige LED-lys

Del

De danske forbrugere viser stigende interesse for mere miljøvenlig hyggebelysning i hjemmet. Over de seneste fire år er salget af LED-lys således steget med 68%, viser tal fra CombiShop.dk

Danskerne har i lang tid været vilde med at tænde op for stearinlys og anden hygge-belysning i hjemmet. Men nye tal fra CombiShop.dk viser, at salget af det mere miljø- og indeklimavenlige LED-lys stormer frem, på bekostning af mere traditionelle lyskilder som stearin- eller paraffinlys.

For at se dette indhold fra datawrapper.dwcdn.net, så skal du give din accept på toppen af denne side. For at se dette indhold fra Ukendt, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Salget af LED-lys steget 68% fra 2018-2021, mens salget af stearinlys, paraffinlys mv. er faldet tilsvarende i den fireårige periode.

“Vi har oplevet en meget kraftig stigning i interessen for LED-lys i løbet af de sidste år. Jeg tror, at stigningen i høj grad er et resultat af, at batteriteknologien er blevet forbedret markant i løbet af det sidste årti, samtidig med at designet også er blevet bedre”, forklarer administrationschef hos CombiShop, Kristian Hermann Kristiansen.

Pris, visuelle forbedringer og fokus på miljø og indeklima skubber på udviklingen

Kristian Hermann Kristiansen peger også på, at den store stigning formentlig også skyldes, at flere og flere er blevet opmærksomme på, at levende lys som stearinlys og paraffinlys ikke er specielt gode for hverken helbred eller indeklima.

Men han vurderer stadig, at den primære landvinding er sket, fordi lysene simpelthen er blevet langt pænere at se på.

“Udseendet på LED-lysene har en stor påvirkning, da nogle af de første ikke så specielt flotte ud, og de efterlignede heller ikke levende lys specielt godt. Men de senere år har man formået at lave LED-lys, hvor lysene ligner et traditionelt lys med en væge og flamme. Man har endda formået at lave ‘flammer’ med en let blinken, som når lyset danser på et stearin- eller paraffinlys”, fortæller Kristian Hermann Kristiansen og indskyder:

“Derudover er prisen på stearin og paraffin steget omkring 100-200 procent de seneste par år, hvilket også har været med til at skubbet flere over til LED-lys”, forklarer han.

Yderligere stigning ventes

Selvom salget af LED-lys allerede er steget ganske kraftigt de seneste år, er vurderingen fra CombiShop alligevel, at man vil fortsætte med at se et stigende salg, selvom stearin- og parrafinlys ikke kommer til at dø ud.

“Jeg tror, at udviklingen vil fortsætte, og at der vil blive solgt flere LED-lys og færre stearin-og paraffinlys. Jeg tror dog samtidig ikke, at disse lyskilder vil dø helt ud, da den ”rigtige” ild er svær at efterligne 100%, og derfor vil der stadig være en målgruppe for stearin- og parrafinlys”, forklarer Kristian Hermann Kristiansen.

Nøgleord

Kontakter

Information om Bonzer

BonzerFølg pressemeddelelser fra Bonzer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bonzer

Blonde Inc. kommer till Stockholm för att utmana den kreativa branschens traditionella arbetssätt31.5.2022 10:09:44 CEST | Pressemeddelelse

Med sin slogan “By the new generation” har Blonde positionerat sig som en ledande aktör på den kreativa scenen i Köpenhamn. Blonde specialiserar sig på att producera och skapa innehåll riktat till Gen Z och består i dagsläget av 35 unga kreativa själar med en genomsnittsålder på 23 år. Nu expanderar Blonde och söker sig till nya marker när de öppnar sitt första internationella kontor på Södermalm i Stockholm. Det nya kontoret leds av delägaren Alfred Lauritzen som nyligen fyllde 21 år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum