Hjørring Kommune

Stor søgning til Corona-hjælpepulje

Del

Hjørring Kommune har etableret sin egen støtteordning, og der er mulighed for at yde støtte med et samlet beløb på knap 1,5 mio.kr. Fristen for at søge af puljen udløb den 14. september.

Puljen vil ikke påvirke de ordinære tilskud, der er afsat til foreningerne, men den bliver finansieret via ekstraordinære midler.
"-Ved fristens udløb har vi modtaget 42 ansøgninger med et samlet ansøgt beløb på mere end 2,5 mio. kr. Så nogle ansøgere har måske søgt forgæves. Enten fordi de ikke kan oppebære støtte, fordi det ikke er en folkeoplysende forening, eller fordi puljebeløbet ikke slår til i forhold det samlede ansøgte beløb”: fortæller formand for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Børge Bech.
 

Han tilføjer: “Vi har stor forståelse for, at forårets og sommerens nedlukning af aktiviteterne og forsamlingsbegrænsningerne har betydet, at mange foreninger har mistet og måske vil miste indtægter i form af f.eks. medlemskontingent, stævner, events, sponsorater m.v. De nyeste smittetal og skærpede retningslinjer for forsamlinger gør formentlig, at flere foreninger og klubber føler sig nødsaget til at begrænse eller indstille nogle af aktiviteterne, fx som ved fodboldtræning, som man kan læse om i pressen.

-Det er derfor Fritids- og Folkeoplysningsudvalget har besluttet at oprette denne hjælpepulje for frivillige folkeoplysende foreninger”.

“Det er imidlertid vigtigt at understrege, at tilskud fra puljen ikke vil blive en forøgelse af de almindelige, løbende tilskudsordninger, som fx aktivitetstilskud/medlemstilskud og tilskud til lokaler.

-Der er tale om en særlig trangsbestemt støtte, som skal være med til at sikre foreningernes drift fremover - eller overlevelse og eksistens om man vil.

-Nu hvor ansøgningsfristen er udløbet, får vi et skaffet os et overblik over de foreninger, som har særlige økonomiske udfordringer i forhold til deres fremadrettede virke, der måske rækker langt ind i næste år. Corona-smitten er jo desværre i fremgang her i landsdelen og i vores kommune lige nu.

-Vi forventer, at ansøgninger bliver behandlet i Fritids- og Folkeoplysnings- udvalgets møde i oktober”, slutter Børge Bech.

Nøgleord

Kontakter

Børge Leif Bech
Byrådsmedlem (A), Hjørring Kommune
Fmd. for Fritids- & Folkeoplysningsudvalget
Medlem af Teknik & Miljø Udvalget
Bestyrelsesmedlem i Hjørring Vandselskab
Arbejde 41937703
Privat 40614512

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørringmodellen og Ungegarantien får flere i job og uddannelse25.9.2020 09:35:23 CESTPressemeddelelse

Hjørring Kommune er trods corona-krisen lykkedes med markant at nedbringe antallet af borgere på kontanthjælp og at bringe flere borgere i job og uddannelse. - Beskæftigelsesindsatsen har grundlæggende to formål; dels at sikre virksomhederne den rette kvalificerede arbejdskraft og dels at forebygge langtidsledighed. Det er opfyldelsen disse to formål vi i Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget skal og vil måles på – det er så at sige vores benchmark, siger formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Hjørring kommune, Thomas Klimek (S) på baggrund af de seneste tal for antallet af borgere på kontanthjælp. Antallet af jobparate borgere på kontanthjælp er således faldet fra 188 i august 2019 til nu 133 i august 2020, hvilket svarer til en nedgang på knapt 30 pct. Dette er en markant bedre udvikling sammenlignet med tallene for landsplan og for de øvrige kommuner i Nordjylland. Samtidig er det lykkedes at få flere unge i job og uddannelse i den samme periode, ikke mindst som følge

Tiltag i Hjørring Kommune på baggrund af stigende smittetal11.9.2020 16:11:45 CESTPressemeddelelse

De seneste smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at smittetallet i Hjørring Kommune fortsat er højt og desværre også stigende. Smitten er geografisk spredt rundt i kommunen på fortrinsvis voksne og ældre borgere. Over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet. - Derfor er nu helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved. Det er nu, at vi igen skal tage fat i os selv og holde fast i de kendte gode vaner, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til igen at falde, siger borgmester Arne Boelt. - Da en stor del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, vil jeg gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhe

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum