Region Hovedstaden

Stor satsning på tekniske og naturvidenskabelige kompetencer

Del

Region Hovedstaden bevilger 7 mio. kr. til STEM-aktiviteter, der skal få unge til at interessere sig for fag indenfor naturvidenskab og teknik

I 2025 vil der i Region Hovedstaden mangle ca. 17.000 personer med naturvidenskabelige, tekniske og digitale kompetencer; de såkaldte STEM kompetencer (science, technology, engineering og mathematics).

Derfor skal ni projekter nu være med til at fremme disse fag hos unge i regionen. Et større fokus på området skal bl.a. medvirke til, at Region Hovedstaden bidrager til at indfri Danmarks ambitioner for klima og miljø.

- Det er meget tilfredsstillende at se, hvordan man på tværs af offentlige institutioner, tænketanke og erhvervslivet har lyst til at deltage i projekter, der vil række ud og engagere mange unge mennesker. Vi står over for en kolossal udfordring i form af kompetencemangel på det her område, derfor er det så vigtigt at inspirere mange unge på alle niveauer til at tage del i den grønne omstilling, siger Lars Gaardhøj (S), formand for Udvalget for Forskning, Innovation og Uddannelse i Region Hovedstaden. 

Bred vifte af projekter
De ni projekter, der har fået penge, spænder vidt og inddrager en bred kreds af samarbejdspartnere. For eksempel har Hotel- og Restaurantskolen fået midler til et 2,5-årigt projekt, Gastro Lab. Projektet vil udvikle et gastronomisk laboratorium, der skal gøre eleverne klogere på, hvordan de kan bidrage til den grønne omstilling.

HF-Centret Efterslægten har fået midler til at starte en klasse (28 elever) med fokus på klima og klimaforandringer. Forhåbningen er, at forløbet både vil få flere til at vælge en naturvidenskabelig fagpakke på HF, og at det vil styrke kursisternes viden om klima og bæredygtighed, og at det videre vil motivere dem til at søge STEM-uddannelser. Projektet skal vare i 1,5 år.

De ni projekter er blevet vurderet ud fra flere kriterier, hvor man har set på, om de f.eks. indgår partnerskaber, om de er nyskabende, men ikke mindst, om de bidrager til STEM kompetencer i Region Hovedstaden.

Fakta: Her er de ni projekter, der har fået tildelt midler

 • Feedback i STEM-fagene - v. Københavns Åbne Gymnasium
  I samarbejde med bl.a. U/Nord og Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier (Aarhus Universitet).
 • Du kan godt matematik - v. Gefion Gymnasium
  I samarbejde med bl.a. HF-Centret Efterslægten og NEXT Vibenhus Gymnasium.
 • Fremtidens grønne STEM iværksættere - v. NEXT uddannelse København
  I samarbejde med Fonden for Entreprenørskab og Fonden Teknologirådet.
 • Nye STEM-kompetencer til grøn omstilling i matematik og naturgeografi - v. Rødovre Gymnasium
  I samarbejde med bl.a. DTU-diplom, Albertslund Kommune, HOFOR, COOP, DTU Transport, Carl H. Nielsen, Sct. Annæ Gymnasium, Det fri Gymnasium og Høje Tåstrup Gymnasium og HF.
 • Gastro Lab - v. Hotel- og Restaurantskolen.
 • Bæredygtige Ungdomsuddannelser i Region Hovedstaden - v. U/Nord
  I samarbejde med TEC, NEXT Uddannelse København, Hotel- og Restaurantskolen, Gate 21, CHORA 2030 og Ungdomsbyen.
 • Efterslægtens Klimaambassadører/klimaklassen - v. HF-Centret Efterslægten
  I samarbejde med bl.a. Klimaambassaden/Concito, Tårnby Gymnasium og HF, Engineer the Future, DTU, Vestforbrændingen, Siemens Greenland, Kommuneqarfik Sermersooq/Nuuk Kommune.
 • Bæredygtighedsfestival - v. Egedal Gymnasium.
  I samarbejde med bl.a. Egedal Kommune, Novo Nordisk, Københavns Universitet, RISØ, Concito, DTU, Frilandsmuseet, Landbrug & Fødevarer.
 • Bæredygtighed på tværs - v. Tårnby Gymnasium og HF
  I samarbejde med Konfront, lokale folkeskoler i Tårnby og Dragør Kommune, Concito, Engineer the Future, Verdens bedste nyheder og HF-Centret Efterslægten.

Yderligere oplysninger
Formanden for Region Hovedstadens Forsknings- Innovation- og Uddannelsesudvalg, Lars Gaardhøj (S) via regionens pressevagt på 70209588 / presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum