3F

Stor ros til udspil om opkvalificering af ufaglærte

Del

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har sammen med en række partier i dag landet en politisk aftale, og der sikrer godt 100 mio. kroner til opkvalificering af ledige og ufaglærte.

Det glæder fagforbundet 3F, der organiserer mange ufaglærte i bygge-, transport- og rengøringsbranchen.

”Det er meget positivt, at regeringen og ministeren nu for alvor sætter fokus på opkvalificering af de ledige og ufaglærte,” siger forbundssekretær i 3F Søren Heisel.

”Det er helt afgørende, at der er attraktive beskæftigelsesordninger, som fremmer mere uddannelse. Det er win-win, når arbejdsmarkedet får de rette kompetencer samtidig med, at både beskæftigede og ledige bliver opkvalificeret.”

Han understreger, at opkvalificering er vigtigt for at bevare danske arbejdspladser.

”Det kræver viden og kompetencer at være en del af arbejdsmarkedet. Derfor er det en helt rigtig prioritering at bruge ressourcer på at løfte ufaglærte til et faglært niveau, som der vil være stor efterspørgsel efter i fremtiden,” siger Søren Heisel. ”Det er nu i opgangstider, vi skal bruge ressourcer på at få de sidste med ind på arbejdsmarkedet.”

Blandt de positive tiltag i forslaget er, at det nu bliver muligt at gennemføre grundforløbet på maksimalt dagpengeniveau, og at ufaglærte dermed kan gå direkte ind i et voksenlærlingeforløb og blive langt mere attraktive for virksomhederne. 

”Denne aftale er med til at udvide arbejdsudbuddet og dermed skaffe arbejdskraft til virksomhederne samtidig med, at den trækker de sidste med i fællesskabet. Det er ubetinget godt,” tilføjer Søren Heisel.

”Vi skal netop opkvalificere de ledige og ufaglærte på det danske arbejdsmarked fremfor at åbne op for mere udenlandsk arbejdskraft.”

For yderligere information eller kommentarer, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum