Danske Spil A/S

Stor opbakning til nyt Spil-id i butikker

Del

76 procent af danskerne synes, at det er en god ide at indføre et Spil-id, der bl.a. skal forhindre, at mindreårige oddser i kiosker og supermarkeder. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Danske Spil.

Som den første spiludbyder i Danmark indfører Danske Spil et nyt Spil-id, som det bliver obligatorisk at bruge for spillere i kiosker og supermarkeder, hvis de ønsker fx at oddse på en fodbold- eller tenniskamp eller købe en Tips-kupon i butikker.

Indførelsen af det nye Spil-id – Sikkert Spil – skal bl.a. forhindre, at børn og unge under 18 år spiller om penge:

”Spil er for voksne og ikke for børn, og i Danske Spil vil vi simpelthen ikke acceptere, at mindreårige spiller. Derfor indfører vi i oktober Sikkert Spil i supermarkeder og kiosker. På den måde kan vi bedre beskytte børn og unge og gøre det nemmere for forhandlerne at håndhæve aldersgrænsen for spil”, siger Niels Erik Folmann, direktør i Danske Licens Spil, der håber, at både kunder og forhandlere vil tage godt imod Sikkert Spil.

Og ifølge en ny YouGov-måling tyder meget på, at danskerne er positivt indstillet overfor id-kravet. Målingen viser, at 76 procent af de adspurgte synes, at det er en god ide, at Danske Spil vil gøre det obligatorisk for spillere at bruge et Spil-id.

Samtidig viser målingen, at mere end 7 ud af 10 synes, at andre spiludbydere med dansk spillicens skal gå i Danske Spils fodspor. 72 procent svarer ja til, at alle spilleselskaber skal stille krav om, at spillere skal fremvise et særligt Spil-id i butikker.

I Danske Spil er Niels Erik Folmann glad for målingen, og han håber, at id-kravet, når man vædder på fx sportskampe, bliver obligatorisk for alle spiludbydere i Danmark:

”Sikkert Spil vil være med til at sikre, at børn og unge ikke får adgang til at spille om penge i butikker, og jeg er glad for, at rigtig mange danskere kan se det fornuftige i, at vi går forrest og indfører et personligt Spil-id. Men vi må desværre se i øjnene, at det bliver svært at stoppe de mindreåriges spil, så længe andre spiludbydere ikke stiller samme id-krav. Derfor håber jeg, det bliver et lovkrav for alle spiludbydere at indføre registreret spil.”

YouGov-målingen er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af 1.000 danskere over 18 år.

Fakta om Sikkert Spil
Sikkert Spil bliver indført i oktober, hvor det bliver obligatorisk for spillere, der vil oddse eller spille Tips i butikker, at bruge det nye Spil-id.

Et personligt Spil-id kan downloades som en app til mobilen fra Google Play og App Store og kan desuden fås som et plastikkort.

Læs mere på sikkertspil.dk

Kontakter

Pressechef Thomas Bille Winkel, 40 91 98 78, tobw@danskespil.dk.

Billeder

Information om Danske Spil A/S

Danske Spil A/S
Danske Spil A/S
Korsdalsvej 135
2605 Brøndby

Pressetelefonen: 30 85 17 85https://danskespil.dk/

Følg pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum